Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

KÖSZIII: 500.000 forint + 10 euró!

Szerző: Gábor János, KORONAcafé – 2016-12-12 10:27:56

Ennyiből "Csaljunk mosolyt a gyermekek arcára", szenteste!

Tegnap utolsó állomását is megjárta Kalocsán az ún. "Mosolygömb", ami a "Csaljunk mosolyt a gyermekek arcára" jótékonysági akció mozgóurnája volt. Irdatlan mennyiségben érkezett adomány a plasztikgömbbe, ami ugye csak az egyik forrása volt a kezdeményezésnek, amit három éve indított el a Kalocsai Önkormányzat és a Kalocsa Város Óvodáiért Alapítvány.

Hirdetés

Hirdetés

A cél az, hogy azokat a kisgyermekeket is várja csomag a fa alatt, akik a családjuk anyagi helyzetéből adódóan valószínűleg nem kapnának karácsonyi ajándékot. Erre a célra gyűjtött három héten át egy rakat adakozó és befogadó helyszín. A ma reggeli KORONAcaféban összegeztünk.

Az akció egyik szervezője, Madainé Szilágyi Anita anyakövvezető (lenti kép) eljött hozzánk a nagy számlálásra, és mielőtt még magát a "Mosolygömböt" felbontottuk volna, jelezte: náluk legalább 200.000 forint landolt eddig a percig. Ehhez jött még a vándorurna eredménye.

Mindent egybevetve 500 ezer forint és még egy tízeurós került a szervezők kezébe, hogy nem és életkor szerint mintegy száz gyermeknek vegyenek ajándékot.

Óriási, az előző évek eredményét messze meghaladó végeredmény, KÖSZÖNJÜK a befogadó helyszíneknek, szervezeteknek és egyesületeknek, valamint mindenkinek, aki akár csak egy kis aprót tett valamelyik gyűjtőurnába!

Náluk járt az elmúlt három hétben a "Mosolygömb":

An-Ju Nyelviskola
Arizona Pub és Ételbár
Bajai SZC Kalocsai Dózsa szakközépiskolája
Belvárosi Dallmayr Kávéház
Dr. Szabó Emese fogászati rendelője
Gyuri Hal ABC
Kalocsai Önkormányzat (Városháza)
Kalocsai Teniszklub
Kalocsai Uszoda
Kalocsai Úszó és Vizilabda Egyesület
Klub Étterem
Lottózó (kalocsai Tesco)
Magyar Veterán Motorok Baráti Köre (kalocsai csoport)
Masszázs Központ (Kalocsai Uszoda)
Old Motors Pub
Szent Kereszt Kalocsai Tagkórház (Labor)
Treff Vasbolt Műszaki Üzlet
Vicai Látás- és Hallásközpont

Extra ajándékok:

- A Vicai Látás- és Hallásközpont egy személyre szabott szemüveget ad a látásával bajlódó egyik gyermeknek, akinek még az elkészítést megelőző orvosi vizsgálatért sem kell fizetni.

- A Gyuri Hal ABC minden, ünnepi halászléhez kellő hozzávalóval megajándékozza a jótékonysági akcióban résztvevő egyik családot, a fűszerpaprikától a leveskockákon és tésztán át természetesen a halhúsig.

- A Kalocsai Úszó- és Vízilabdaegyesület pedig szó szerint örök élményt ad az egyik úszni tanuló kicsinek: 15 alkalmas, a Kalocsai Uszodában zajló úszásoktatással ajándékozza meg.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó