Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Dusnoki aprók: kémillió forint és közönségdíj!

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2016-12-16 20:15:16

Erdei Zsolt "Madár" bíztatásával léptek színpadra a Fölszállott a páva tévéműsor döntőjében a Dusnoki aprók. A gyermekek ezúttal is azt tették, amihez a legjobban értenek.

hirdetés

hirdetés

Mesterük, Tóth-Mihó Erika a KORONAcaféban azt mondta, játszani tudnak a legjobban, koruknál fogva - a zsűri is mindig ezt emeli ki erősségükként. Hát most is ezt tették - játszva hengereltek!

(képek: Médiaklikk)

Tímár Böske a paraszti kultúrában a játékkal eltöltött idő közösségformáló erejéről szólt, mondván, ennek nagy szerepe volt a felnőtté válásban is.

A dusnoki-kalocsai csapat "törökfogó" játékát, a sárközi ugrósra építve, "lendületesen, szépen kitáncolt figurával" adták elő a rájuk jellemző "friss természetesség sugárzott belőlük". A zsűritag kijelentette, amit "apróink" csinálnak, az "mindenki számára követendő példa"! "Aki benneteket lát, annak táncolni támad kedve és szerezzetek rajongókat, mert megérdemlitek", zárta mondandóját.

Berecz István sokallta a fogócskát, több táncot látott volna, de összességében tetszett neki a produkció és sok sikert kívánt.

Néhány perccel ezelőtt véget ért a műsor idei évadja, amikor is bejelentették, kik lettek a "Fölszállott a páva" döntősei közül az albszolút bajnokok.

Az táncegyüttesek kategóriájának "aranypávái" ugyan a felvidékiek lettek, a "legjátékosabb együttesnek" járó egymillió forintos különdíjat elnyerték a dusnokiak, valamint ők lettek a közönségdíjasai a 2016-os évadnak, ami újabb egymillió forintos jutalommal járt!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó