Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Dr. Bagó Zoltán EP képviselő háza előtt tüntettek a rendvédelmise

Szerző: Vörös István, – 2011-05-27 14:38:30

A héten Kalocsán is tüntetést szerveztek a rendvédelmi szervek aktív és nyugalmazott dolgozói. A békés demonstrációt dr. Bagó Zoltán Európai Parlamenti képviselő háza előtt szervezték, melynek élén Baka György, a Kalocsai Rendőrkapitányság egykori alosztályvezetője állt. A képviselő nem tartózkodott otthon, hiszen éppen európai parlamenti teendőit látta el külföldön, azonban nyílt levélben reagált a tüntetésre és hangsúlyozta, hogy lát létjogosultságot a rendvédelmi szervek dolgozóinak nyugdíj-átalakításról szóló kormányterveket illetően.



Dr. Bagó Zoltán nyílt levele:

Tisztelt Érintettek!

Az előre bejelentett békés demonstrációjukon nem volt alkalmam megjelenni, mivel – Önök által is ismert módon – Belgiumban és Franciaországban végzem munkámat.

Azt nem kívánom minősíteni, hogy a demonstrációt a magánlakásom elé szervezték – ahol közismerten kizárólag feleségem, az 5 éves kisfiam és a 2 hónapos (!) kislányom tartózkodik -, de véleményem szerint a magánélet és a munka nem keverendő össze!  Az irodám előtt talán szerencsésebb lett volna "tüntetni", de akkor okkal felmerült volna, hogy a mindenkinek szabadabb hétvégi napokon eddig még egyikük sem keresett meg sem ott, sem elérhetőségeimen. Mindenki tudja, hogy készséggel állok valamennyi állampolgár rendelkezésér, így azt is furcsállom, hogy én hívtam fel a főszervezőt a témában, és nem fordítva. Lehet, hogy nem véletlenül?...

Sem a Köztársasági Elnök Úr, sem Lázár János frakcióvezető úr nevében nem tudok nyilatkozni, azonban –személyes ismeretségünk okán – bizton állítom, hogy akár ők, akár én, akár bármely más, Fidesz-KDNP-s képviselő felelősséggel vállalja minden mondatát. Még azt is, amit akár 4 évvel ezelőtt mondott, még olyan katasztrofális helyzetben is, amit a 2002-2010-ig tartó szocialista-liberális kormányzat hagyott maga után, nem törődve azzal, hogy mi lesz Magyarország lakosságával azután. Jelen helyzetben az ország megújításához és az államadósság legyőzéséhez mindenkinek a munkájára szükség van, aki dolgozni tud. Magyarország nincs abban a helyzetben, hogy lemondhasson negyvenegynéhány éves tapasztalt, életerős emberek munkájáról. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy évente több mint 50 milliárd forintot fordítsunk harmincezer életerős, munkaképes ember ellátására. Nem tartható fenn, hogy 3,8 millió ember tartson el 6,2 milliót. Az nem normális dolog, hogy valaki 150 ezer forint nyugdíjat kapjon a mai világban negyvenegynéhány évesen, és ezért ne kelljen semmit se csinálnia, miközben egyébként egészséges, tettre kész, és munkájával hozzájárulhat az ország boldogulásához. Mindenkinek az egészségügyi állapotának, a munkavégző képességének megfelelő munkát kell végeznie, és lehet az állami szektorban annyi és olyan munkát találni, ami ezt biztosítja a volt rendvédelmi dolgozók számára. Az államnak, a lakosságnak, így az Ön/Önök gyermekeinek is az az érdeke, hogy azok, akik 40-es 50-es éveikre komoly tapasztalatokra tettek szert komoly testületekben, továbbra is közbiztonság megerősítéséért tevékenykedjenek és erre az államnak meg kell teremtenie a lehetőséget mindaddig, míg ezek az emberek az általános öregségi nyugdíjkorhatárt el nem érik. Az érintetteknek vissza kell jönniük, el kell végezniük azt a munkát, amire a rendvédelem jelenlegi létszámában nem képes. Az volt a legnagyobb hiba a korábbi nyolc év MSZP-s politikájában, hogy arra ösztönözték a rendvédelmi szerveknél dolgozókat, menjenek nyugdíjba, hiszen úgy akár magasabb jövedelemre is szert tehetnek. A nyugdíj egy ledolgozott élet, egy bizonyos kor után járó ellátás. A rendvédelmi dolgozók szolgálati idejük alatt nem fizetnek több nyugdíjjárulékot, pláne nem annyival többet, amennyi matematikailag megalapozná a korkedvezményes nyugdíjjogosultságot. A Fidesz által beterjesztett alkotmánymódosítási javaslattal megszüntethető az a jelenlegi, a társadalom többségében felháborodást keltő, kirekesztő helyzet, mely szerint 40-45 éves, ám nyugdíjba vonult rendvédelmi dolgozók nem szolgálják munkájukkal az ország közbiztonságát. A tervezett nyugdíjváltozások igazságosabbak, szolgálják a nyugdíjkassza fenntarthatóságát, javíthatják a közbiztonságot, és növelhetik a dolgozók számát.

Brüsszel, 2011-05-25


Maradok tisztelettel:                                                      dr. Bagó Zoltán

                                                                                           EP-képviselő


A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó