Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

Diplomáztak a Ciglédi úti Karatékák

Szerző: Rumi László, – 2012-09-23 09:37:00

Szűcs Zsolt a Kalocsai SE Ciglédi úti karatékák vezetője arról a nem mindennapi eseményről számolt be, mely Szolnokon a Magyar Kyokushin Karate Szervezet megalapítója, a 7. Danos Furkó Kálmán és a Furkó-Branch mesterei előtt történt. Ez az esemény a Dan vizsga, azaz a Fekete Öv és annak a fokozatainak a szigorú öv vizsga követelményének teljesítése.

A Kalocsai tanítványok közül három fő teljesítette az 1. Dan-t és viselhet fekete övet: Nagy Alex aki 21 éves, 2003 óta karatézik, számos versenyen és edzőtáborban vett részt és jelenleg az Se gyerekcsoport vezetője.

Varga Róbert aki 36 éves, civilben rendőrtiszt, kétgyermekes apa, 1989 óta karatézik és versenyzőként még a 1999-ben a Kalocsa Kupán is a küzdőtéren állt.

Szécsényi Szilvia aki 25 éves, gyógytornász végzettségű, 1999 óta karatézik, versenyzőként 17-szer állhatott a dobogón, melyből hatszor az első helyen, diákolimpia Bajnok, Magyar Bajnok, több nemzetközi Versenyek győztese, a magyar válogatott tagja, versenybíró, és az SE Ovi és gyerekcsoport edzője.

Második Dan követelményét Szőnyi Tibor fekete öves mester teljesítette, aki 45 éves, vagyonvédelmi vállalkozás ügyvezetője, kétgyermekes apa, 1983 óta karatézik, versenyzőként háromszor állhatott dobogón, számtalan hosszú távú teljesítménytúrát teljesített 70, 90, 130 km, öt alkalommal a 100 km-es Kinizsit, az SE felnőtt csoportjának edzője.

Végül Lakatos Melinda teljesítette a 3. Dan követelményeit és kiérdemelte a Sensei (szenszei-tanár) címet. Melinda 36 éves, egy gyermek édesanyja, könyvelő, 1985 óta karatézik, versenyzőként háromszor állhatott a dobogón, a versenybíróság tagja, az SE Ovi és gyerekcsoport edzője.

A sok karate stílus közül az övvizsga követelményeket kyokushinban a legnehezebb teljesíteni. A négyórás teszt során a kandidálóknak mesterszinten kell a technikákat bemutatni, melyhez rendelkezni kell megfelelő kondícióval, erővel és egyéb fizikai és szellemi képességekkel, fontos az is, hogy a vizsgázó az erején és a tudásán kívül milyen ember, és ha mind ezeken megfelelt, akkor küzdeni kell 1.Dan-ra 30, 2. Dan-ra 40, 3. Dan-ra 50 ellenféllel, melyek 1,5 percenként váltják egymást.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó