Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

Dinnyeteszt - mobillal: a piacon csináltunk hülyét magunkból

Szerző: Gábor János, – 2013-07-10 11:13:50

Lévén megérkezett a piacokra és az útszéli árusokhoz a jóféle magyar dinnye, a mai Reggeli Gyorsban ideje volt felidéznünk, hogy a magát szakavatottnak tartók hogyan igyekeznek kiválasztani a legjobb "zsákbamacskát". Mert a görögdinnye mindenképpen az, hiszen aligha lehet megállapítani elsőre, hogy tényleg finom lesz-e. A minap Szilva egyik hallgatója írt a problémára egy modern tippet: létezik okos telefonra olyan alkalmazás, amellyel tesztelhetjük a nyári gyümölcsöt. A készüléket a dinnyére helyezzük, majd mellette kocogtatunk, és az alkalmazás a hang alapján kiírja: érett, vagy nem elég érett. Ennyi. Elvileg...


A valóságban is muszáj volt kipróbálnunk a szoftvert, és ha már így belementünk, dinnyeszemlét tartottunk hozzá a kalocsai piacon. Több helyen árusítanak görögdinnyét, amely nagy része viszont (egyelőre) az őshazájából származik, de kapunk még a spanyoloktól és az olaszoktól is. Találtunk ugyanakkor medgyesegyházi termést (a településen még dinnyefesztivált is tartanak), Benda András standjánál (fenti kép).

Ezt a két felet kaptuk ajándékba (KÖSZI!) - a középen repedt dinnye igazán édes:


A kalocsai árus a kezdetek óta onnan rendel, és nem csalódott még: a dinnye most is jó, ám az igazán finom gyümölcs csak a következő hetekben bukkan fel a paicon. A helyszínen teszteltem a "dinnyemustrára" kitalált mobilalkalmazást (sokan néztek hülyének), és ha már ott voltam, kikérdeztem Andrást arról is, ő hogyan állapítja meg melyik a legjobb. KATT az alábbi lejátszóra!

Gábor János
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó