Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

Oroszországban dönget a Qualisport versenykamionja

Szerző: Mike Szilvia, – 2013-07-08 21:05:51

Július 6. és 13. között rendezik meg a III. Silk Way Rally-t Oroszországban.

(Forrás: facebook.com/qualisport)

A Qualisport kamionos tereprali-istálló számára ez a verseny az igazi kihívást jelenti, így ismét rajthoz álltak Moszkvában. „Mindig örömmel térünk vissza a Silk Way Rally-ra” – mondta Kovács Miklós, a Qualisport pilótája, aki Czeglédi Péter navigátorral és Ács László főszerelővel alkotja a versenykamion legénységét. A nyolc napon át tartó verseny össztávja 4100 kilométer. Kovács Miklósék tavaly és két évvel ezelőtt is a 16. helyen végeztek a Silk Way Rally-n. 


Ahogy arról a Qualisport Racing facebook oldalán olvashatunk, A kalocsai kamionosok számára mindkét menet izgalmasan alakult: Volgográd környékén csatáztak autókkal, a nagy riválisok közül a Kamaz két gépével, a por miatt erősen lecsökkenő látótávolsággal, valamint meg kellett birkózniuk két defekttel is. Míg a nyitónapi szelektíven a defektes kereket 11 perc alatt cserélték le, addig ugyanez a művelet a navigátor mérései szerint ezúttal már csak 9 percet vett igénybe, ami a rekkenő forróság fényében jelentős előrelépésnek tekinthető.

Kovácsék végül 7 óra 32 perc 31 másodperces idővel, a Kamaz-armada két tagját is maguk mögött tudva a kamionos kategória 11. helyén zárták a napot, amivel a Scania-legénység az összesítésben előlépett a nyitónapi 15. helyről a 11. pozícióba.


„Nagyon ritkán van olyan kemény napunk, mint a mai volt” – összegzett Kovács Miklós, miután szemlátomást fáradtan kikászálódott a pilótafülkéből. „A Kamazokkal csatázni különösen jó élmény volt, ráadásul két egységüknél jobb időt mentünk. A versenyből még sok van hátra, de örülök, hogy előreléptünk, és a többiekkel együtt bízom a jó folytatásban.”



A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó