Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Díj a 3D technológia fejlesztőinek

Szerző: Vörös István, – 2011-02-08 08:43:12

A szemüveg nélküli 3D technológiát fejlesztő iPONT szegedi kutató-fejlesztőjének ítélték oda a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Képfeldolgozók és Alakfelismerők Társaságának (KEPAF) idei díját.



Az iPONT fejlesztője, Domokos Csaba nyerte a fiatal kutatók számára a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság Képfeldolgozók és Alakfelismerők Társasága által kiírt Kuba Attila díjat, amelyet a KEPAF konferenciáján január 27-én vehetett át. Domokos Csaba díjnyertes cikke a törött csontok helyreállításában hozhat komoly előrelépést.

Jelenleg az orvosok sokszor dolgoznak 3D-s CT képeken, így az egyes részeket a 3D-s térben kell mozgatni, mely drága 3D-s eszközöket, illetve sok manuális munkát igényel. A kutató által javasolt újfajta technológiának köszönhetően a törött csont helyreállítása időben jelentősen lerövidülhet, segítve a műtéti beavatkozásokat.

"A 3D-képalkotás nagy mértékben segítheti az orvostudományt és a műtéti beavatkozásokat " - mondta Domokos Csaba. " Az új módszer segítségével precízebben és olcsóbban végrehajthatóvá válik az operációk egy része ". Az iPONT International Kft. fejlesztője hozzátette: éveken belül egyre elterjedtebb lesz a 3D technológia használata az orvostudomány mellett más tudományágakban is - olvasható itextreme.hu.

(BAON.hu / itextreme.hu)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó