Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Film, premier

DiCaprio a meztelenkedésért még nyerhet

Szerző: Gábor János, ~The Hollywood Reporter – 2014-03-07 18:49:00

Bejelentették az MTV Movie Awards díjait

A Wall Street farkasa, az Amerikai botrány és Az éhezők viadala - Futótűz kapták a legtöbb jelölést. A április 13-ai MTV Movie Awards műsorvezetője a late-night show házigazda Conan O'Brien lesz.

Kihirdették a díjkiosztó szezont gyakorlatilag lezáró MTV Movie Awards jelöltjeit. A komolyan nehezen vehető kategóriákat is (scared-as-shit performance, best shirtless performance, best kiss, WTF Moment) fenntartó mozis mustra jól jöhet az Oscarról üres kézzel távozott Wall Street farkasának és Amerikai botránynak - mindekettőnek nyolc-nyolc díj néz ki. Utánuk jön a kasszarobbantó Az éhezők Viadala - Futótűz, hét, illetve Jennifer Aniston vígjátéka, a Családi üzelmek, hat jelöléssel. Négy-négy díjat zsebelhet be a 12 év rabszolgaság, az Anchorman új része, a Mielőtt meghaltam, illetve A hobbit: Smaug pusztasága.

A legjelentősebb kategóriák az idei Oscar-felhozatalt tükrözik; a női főszereplők között négy akadémiai jelölt is van: Amy Adams, Sandra Bullock, Jennifer Lawrence és a győztes Lupita Nyong'o; rajtuk kívül itt még Jennifer Aniston esélyes. Ugyanilyen helyzet alakult ki a férfi színészek között is: Leonardo DiCaprio, Bradley Cooper, Chiwetel Ejiofor és az Oscart elnyerő Matthew McConaughey mellé Josh Hutcherson jött be, a Futótűzből.

A fentebb írt vicc-kategóriák alapvetően azért szórakoztatóak. A magyarra maximum csak komoly nyelvtani erőszak árán lefordítható "scared-as-shit" díját a 2013-as mozik „szarrá ijedt színészei kaphatják meg: Rose Byrne, Jessica Chastain, Vera Farmiga, Ethan Hawke, vagy Brad Pitt. Az MTV díjazza a félmeztelen jeleneteket is - ebben a Thorban saját bevallása szerint csak komoly győzködés hatására vetköző Chris Hemsworth győzelme borítékolható, ám még Jennifer Aniston, Sam Claflin, Leonardo DiCaprio és Zac Efron is beleszólhat a versenybe.

Chris Hemsworth háta a Thor 2-ben

A gála díjazza a legjobb csókjelenetet is. Ebben a kategóriában ott van a lehetséges befutók között néhány romantikus és polgárpukkasztó darab: Joseph Gordon-Levitt és Scarlett Johansson a Don Jonért, James Franco, Ashley Benson és Vanessa Hudgens a Spring Breakers - Csajok szabadonért, Shailene Woodley és Miles Teller a The Spectacular Now-ért, míg Jennifer Aniston, Emma Roberts és Will Poulter hármasa a Családi üzelmekért.

A legjobb cameoért a már megint rohadtul gengszter Robert De Niro szállhat ringbe az Amerikai botrány néhány jelenetéért. Rajta kívül Tina Fey és Amy Poehler kettősét, Kanye Westet, Joan Rivers-t és Rihannát jelölték. Utóbbi látványos-szórakoztató halált hal az Itt a végében - ez nyerő lehet, akár csak Michael Cera felképelése egy állítólag spontán popsipaskolás után.

Az MTV persze nem feledkezett meg a népszerű Paul Walkerről sem: az autóbalesetben elhunyt sztár posztumusz díjat kap, a legjobb párosét - megosztva Vin Diesellel.

A gálát április 13-án, helyi idő szerint este 9-kor rendezik, Los Angelesben, a Nokia Színházban.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó