Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Demonstrációs bizottságot alakítottak a kazincbarcikai vegyészek

Szerző: Bneu Edina, – 2011-05-18 08:41:16

Demonstrációs bizottságot alakított az észak-borsodi Kazincbarcikán működő Kazincbarcikai Vegyész Szakszervezet (KVSZ) és a Vegyipari Munkavállalók Független Szakszervezete (VMFSZ) - tájékoztatta Eördöghné Pataki Irén, a KVSZ elnöke az MTI-t.

 

Annak a véleményének adott hangot, hogy "egyre növekvő aggodalommal figyelik a munka világát szabályozó törvények kormányzat általi sárba tiprását", ezért hétfőn a társszakszervezettel megalakították a helyi közös demonstrációs bizottságot.

Ennek célja - a figyelemfelhívás mellett -, hogy "rákényszerítsék" a kormányt: üljön le a tárgyaló asztalhoz, és vessen véget egyes kormányzati képviselők magyar munkavállalók és nyugdíjasok, nyugdíjak elleni "ámokfutásának" - fejtette ki álláspontját Eördöghné Pataki Irén. Hozzátette: a demonstrációs bizottság nyitott minden, a régióban törvényesen működő politikai pártoktól független szervezet előtt, amelyek csatlakozni kívánnak. Időközben határozatot hoztak az e heti demonstrációról is - ismertette. Azt mondta: tiltakozásuk indokai között szerepel, hogy a korkedvezményes nyugdíjat a vegyészek meg sem kapták - pedig aláírásokat gyűjtöttek, félpályás demonstrációt is tartottak korábban ennek érdekében -, de most már esélyük sem lesz, hiszen magát a lehetőséget szüntetik meg. Álláspontjuk szerint a munkavállalóknak nagyon fontos továbbra is a korengedményes nyugdíjba vonulás lehetősége, amelyet meg kellene tartani, valamint az érdekegyeztetés, hiszen nem lehet elfogadni a munka világát érintő szabályozást társadalmi vita, párbeszéd nélkül. A két kazincbarcikai vegyipari szakszervezet összességében csaknem kétezer embert tömörít - jegyezte meg a szakszervezeti elnök.

 

(MTI)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó