Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

Deep Purple és Mezzoforte a StarGardenen!

Szerző: Gábor János, – 2010-04-26 11:41:51

Június 4-5-én a StarGarden Fesztiválon a Deep Purple-ön kívül fellép többek között az Animals Eric Burdon-nel, John Mayall, a Blood, Sweat & Tears, az Osibisa, a Kool & The Gang, a Mezzoforte valamint a hazai nagy öreg, az Omega.



Az első nap vitathatatlanul legnagyobb sztárja a Deep Purple. Az 1968-ban alakult zenekar számtalan metamorfózison ment át napjainkig, a legerősebb felállás a hetvenes évek első felére esett, mint ahogy a legnagyobb slágerek is ekkor születtek. Az akkori csapatból Ian Gillan, Roger Glover és Ian Paice képviselteti magát a StarGardenben, kiegészülve Don Aiery billentyűssel és Steve Morse gitárossal. A zenekar világkörüli turnéja során egyenesen Dél-Afrikából érkezik Budapestre.



Az Animals első lemeze 1964-ben jelent meg, egy csapásra meghozva a világhírt a newcastle-i zenekarnak. A banda folyamatosan turnézik, a számok duzzadnak az energiától. Eric Burdon hangja mit sem kopott az évek során, a dalok friss hangszerelése garancia arra, hogy az Animals több mint negyven év elteltével is izgalmas legyen.



John Mayall, a brit blues nagyatyja Bluesbreakers zenekarával érkezik a fesztiválra. A 77 éves blues legendát amerikai zenészek kísérik: a texasi Rocky Athas gitáros mellett a chicago-i illetőségű Greg Rzab basszusgitáros, Jay Davenport dobos és Tom Canning billentyűs.

A második napon lép színpadra észak-amerikai koncert körútját megszakítva a Blood, Sweat & Tears. A több mint 40 éve folyamatosan turnézó jazz-rock banda három Grammy díjat nyert, műfaj teremtőként 1968-ban azt mondták róluk, hogy ők az a hang, mellyel a kör bezárult: a rock and roll visszatalált nagyapjához, a big bandhez.

Az Osibisa vérátömlesztésként hatott a hatvanas években megteremtődött de a hetvenes évek elejére már kifulladni látszó brit rockzene számára. Az afrikai gyökerekkel bíró együttes nyugati fül számára addig ismeretlen ritmusai valóban napsugarat varázsoltak mindenki arcára és várhatóan nem lesz ez másképpen a StarGardenben sem június 5-én.



Biztosak lehetünk benne, hogy az izlandi Mezzoforté-t a vulkánkitörés sem fogja gátolni abban, hogy ismét Magyarországra jöjjön és funk fusion zenéjével feltüzelje a StarGarden közönségét. Legnagyobb slágerüket, a Garden Party-t máris elkönyvelhetjük a Fesztivál „főcím dalának”.



A nyár első fesztiváljának méltó megünnepléséhez végül ki más nyomhatná a legjobb talpalávalót, mint a Kool & The Gang a Celebration-nel? Az eddig eladott több mint 70 millió album arra enged következtetni, hogy a szervezők nem bíztak semmit a véletlenre, a nagyszínpad utolsó fellépője igazi telilatálat!



A hazai sztárokat vélhetően nem kell bemutatni senki számára. A honi rock élet kiválóságai közül az Omega, a Korál, Ákos, Deák Bill, Hobo, a Tátrai Band, a Skorpió, a Karthago, a Beatrice, a Bikini, a KFT és a Takáts Tamás DBB lép fel a két napos rendezvényen.

Itt a lehetőség, hogy a régi rajongók újra találkozhassanak egykori kedvenceikkel, a fiatalabbak pedig megismerkedhessenek rock zene meghatározó külföldi és hazai prominenseivel.

hali - music.hu
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó