Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

Cuki cicák és jeges vödör helyett a vers a menő!

Szerző: Mike Szilvia, – 2014-09-05 17:47:42

11 napja a nyaraláson készült "jaj, de jó éreztük magunkat itt, meg itt" fotók és a nem csak poéntól, de adakozástól is mentes "Ice Bucket Challenge" videókat felváltotta Petőfi Sándor, Csokonai Vitéz Mihály, Ady Endre és még sok más magyar költő verse. (Hála az égnek!)

A versözönt egy, az ELTE-n tanító irodalmár és világutazó, Szabó Balázs indította el. Balázs évek óta posztol verseket a "nagy kékségben", de az édes kiscicák vagy éppen a viccesnek csak ritkán mondható képek között eltüntek a költemények. Egészen mostanáig... Az ötletet maga az Ice Bucket Challenge adta az irodalmárnak. A lényeg (bár ezzel egészen biztosan nem mondunk újdonságot); Posztoljuk ki kedvenc magyar versünket, és kérjük fel, vagy inkább facebook nyelven mondva, hívjuk ki tíz ismerősünket, hogy tegyék ők is ugyanezt. A "vírusként" terjedő kezdeményezésről maga az ötletgazda, Szabó Balázs mesélt a KORONAcafe-ban,megemlítve azt a verset, amely az egész lavinát elindította, de beszélgettünk a magyar nyelv szépségéről és arról is, hogy Shakespeare Hamletje nekünk szól a legszebben:

A verses facebook-mozgalom, vagy ahogy a médiában is emlegetik a "mini kulturális forradalom" kirobbantója elmondta, utazásai során a túrabakancs és a sátor mellett rendre bekerül egy verses kötet is a hátizsákjába. Hogy hogyan fogadják a világ más tájain a magyar verseket, illetve hogy kinek a "legnagyobb szükséglet" egy-egy hazai költemény arról szintén kifaggattuk Szabó Balázst:

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó