Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Csokival, kávéval és energiaitallal csaltak adót

Szerző: Mike Szilvia, baon.hu – 2016-10-27 11:10:00

Újabb részletek derültek ki a nemrég letartóztatott kecskeméti vendéglős és tizenegy társa büntetőügyéről – tudtuk meg a baon.hu megyei hírportáltól.

Hirdetés

Hirdetés

Mint arról a KORONAfm100-on már beszámoltunk, egy közismert kecskeméti vendéglős és tizenegy társa előzetes letartóztatását rendelte el a minap a Kecskeméti Járásbíróság.

Akkori – hivatalosan meg nem erősített – információink szerint M.R. ellen költségvetési csalás gyanúja miatt zajlik büntetőeljárás. Most újabb részletek láttak napvilágot az ügyről.

A baon.hu úgy tudja, a Kecskemétről irányított bűnszervezet főként kávét, csokoládét, energiaitalt és pelenkát szerzett be Csehországból és Szlovákiából. Az áfa megfizetése nélkül beszerzett termékeket papíron magyar, valós tevékenységet nem végző cégeken átfuttatták, majd két cég nevében újra kiszámlázták.

Ezzel a módszerrel mintegy hatszázmillió forint áfát igényeltek vissza jogosulatlanul. A gyanú szerint a bűnszervezet cégeit egy borsodi cég tevékenységéhez is használták. Ott elsősorban cukrot és csokoládét szereztek be az EU más tagállamaiból, de beszerzésüket belföldiként tüntették fel, a magyar céghálótól származó fiktív számlákkal.

Ez a gazdasági társaság 220 millió forinttal csökkentette fizetendő áfáját. Az okozott kár megtérülésére a hatóságok ingatlanokat, járműveket, követeléseket, bankszámlákat, valamint a borsodi gyár vagyonát is zárolták.

A bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás esetén akár 20 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható – írja a baon.

A kép illusztráció!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó