Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Heves harcok dúlnak Tripoliban

Szerző: Bneu Edina, – 2011-08-22 13:38:31

Heves harcok dúlnak Kadhafi líbiai vezető rezidenciája környékén - jelentették hírügynökségi tudósítók a helyszínről.


Heves harcok dúltak hétfő reggel a líbiai főváros több pontján, többek között Moammer Kadhafi líbiai vezető rezidenciája környékén - jelentették hírügynökségi tudósítók a helyszínről.

Gépkarabélyok kerepelése hallatszott a külföldi újságírók szállása, a Rixos hotel környékén. Tudósítók Kadhafi-párti fegyvereseket láttak a szálloda körül, amely nincs messze Báb el-Azizíja épületkomplexumtól, ahol a líbiai vezető rezidenciája is található.

Hírek szerint Tripoli központjában több helyszínen és a kikötőnél is összecsapás volt a lázadók és Kadhafi fegyveresei között. Nehézfegyverekből leadott lövések döreje hallatszott a déli városrészből.

A kormányellenes lázadók vasárnap éjjel vonultak be Tripoliba, és a város nagy részét ellenőrzésük alá vonták. Elfogták Kadhafi két fiát, köztük Szeif el-Iszlámot, aki ellen nemzetközi elfogatóparancsot adott ki a Nemzetközi Büntetőbíróság.

Moammer Kadhafi holléte továbbra sem ismert. Egy neve elhallgatását kérő diplomata szerint a líbiai vezető Tripoliban maradt, feltehetően egy földalatti bunkerben húzta meg magát.

(MTI)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó