Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Csődeljárás indult a kalocsai édesipari cégnél

Szerző: Vörös István, – 2012-02-14 12:54:36

A magyar édességeket gyártó és forgalmazó Karamell-Snack Kft.-nél csődeljárás indult annak érdekében, hogy a működést helyre lehessen állítani. A többek között a Macskanyelvet, a Cherry Love konyakmeggyet és a Diabette termékeket is előállító kalocsai székhelyű cég Magyarország egyik meghatározó édesipari cége - írja az index.hu.

(fotó: karamellsnack.hu)

A kalocsai székhelyű Karamell-Snack már korábban fizetési problémákkal küszködött, például a partnerei közül a Csoki Hungária Kft-nél tavaly decemberben indult felszámolás, miután az adóhatóság adócsalás vádjával lefoglalta a cég készleteit. A Bács-Kiskun Megyei Bíróság január 21-én még fizetési haladékot adott a cégnek, viszont február 10-én már elrendelték a csődeljárást, amellyel további 90 napos fizetési moratórium illeti meg a kötelezettségek kifizetésénél.

A csődeljárás célja, hogy a társaság működőképességét mihamarabb újra biztosítsák. A Karamell-Snack 2000-ben jött létre, amikor is a magyar részvényesek kiváltak a Karamell Sütő- és Édesipari Rt.-ből. Fénykorában 300 főt foglalkoztatott három telephelyén, viszont a legfrissebb, 2010-es adatok szerint már csak 141 fő volt a foglalkoztatottak száma. A 2010-es beszámolók szerint a cég kötelezettségállománya jelentősen megugrott, miután egymilliárd forintos jelzáloghitelt vett fel az MFB-től.

A cég tartozásai 1,6 milliárd forintra emelkedtek 2010-ben a nagyobb hitelfelvétel miatt, miközben ebből 200 millió forint szállítói tartozás volt. Adótartozása nem volt jelentős, 8,7 millió forinttal tartozott a cég, nettó árbevétele viszont jelentősen csökkent. Míg 2009-ben 1,4 milliárd forintot ért el, addig 2010-ben már csak 1 milliárd forintot, miközben az üzemi eredménye 80 millió forintról 49 millió forintra esett le.

Az üggyel kapcsolatban rádiónk szerkesztősége felkereste az illetékes vezetőt, Barna Csabát, aki jövő hét elejére ígért részletes tájékoztatást.

(portfolio.hu / Korona Rádió)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó