Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Célegyenesben a "D" épület felújítása

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu / kalocsa-korhaz.hu – 2014-04-22 13:23:07

Célegyenesbe fordultak a Bács-Kiskun Megyei Kórházba integrálódott kalocsai Szent Kereszt Kórház pszichiátriai rehabilitációjának építészeti kivitelezési munkálatai.

A beruházás eredményeként a pszichiátriai rehabilitációs osztály mellett működő pszichiátriai foglalkoztató a lelakott faházból a D épület földszintjén felújított, 500 négyzetméteres épületrészbe kerül, áll az intézmény hivatalos honlapján. Az erre a célra biztosított 100 milliós összeg azonban csak az első emeletig fedezte az épületegyüttes legrosszabb állagú, „D” épületének a külső helyreállítását. Dr. Vadász Mária főigazgató-helyettestől megtudtuk, hogy további rekonstrukciós munkálatokra sikerült plusz összeghez jutniuk – a külső rehabilitáció azonban így is csak részleges, tette hozzá a vezető.

fotó: kalocsa-korhaz.hu

A kalocsai kórház főigazgató-helyettese kérdésünkre elárulta, hogy az intézmény hosszú távú, azaz több évre előre meghatározott fejlesztési tervében szerepel a „D” épület teljes helyreállítása. Dr. Vadász Mária a beruházás kapcsán azt is bemutatta, mi történik majd, ha a májusban véget érnek a jelenleg folyó munkálatok.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó