Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

Bronzérem a Diákolimpia Országos Elődöntőről

Szerző: Rumi László, – 2013-03-04 14:45:50

Kecskeméten a Lánchíd utcai Sportcsarnokban került sor a Torna Diákolimpia Országos  Elődöntőjére. A felmenő rendszerű verseny ezen állomásán a megyei döntők 1-3. helyezett csapatai vehettek részt.

Esetünkben már a megyei döntőről is dicséretes ide bekerülni. Az ország megyéi közül a mi megyénk rendelkezik a 2. legerősebb mezőnnyel.

Torna sportágban az ország négy területre van osztva. A mi déli régiónkhoz öt megye tartozik: Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Pest, Tolna. Ezekben a megyékben további nagyon patinás nevek kerülnek elő, mint például Nagykőrös, Szeged. Nem véletlen, hogy az innen továbbjutó 1-3. helyezett csapatok már éremeséllyel indulnak az országos döntőn is.

A jelenlegi versenyen összesen 34 csapat lépett a szerekhez. Mindenkinek „B” kategóriás előírt gyakorlatot kellett bemutatni, a fiúk is és a lányok is két-két korcsoportban más anyagerősséggel. Ebben a nagyon erős mezőnyben a csapatösszeállítási nehézségek ellenére is elismerésre méltó teljesítményt nyújtottak a kalocsai tornászok. Két fiú csapatunk jutott el eddig.

Eredményeik most:

6. helyezett a Kalocsa és Térsége Általános Iskola I-II.  korcsoportos csapata 125,4 ponttal. A csapat tagjai: Princz Barnabás, Marosvári Ármin, Máté Árpád Benedek, Szabó Dániel, Kürtök Adorján, Antal István.

Az egyéni eredményhirdetéskor egy titkon remélt eredmény is megvalósult. Princz Barnabás teljesítménye 27,7 pont. Ezzel ő a dobogó 3. fokára bronzéremért állhatott fel.

6. helyezett a Kalocsa és Térsége Általános Iskola II-IV. korcsoportos csapata 117,95 ponttal. Csapattagok: Sipos Dávid, Stefán Alexander, Jakab Nándor, Tóth Krisztián, Sipos Előd.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó