Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Film, premier

Bosszúállók: túl az 1 milliárdon!

Szerző: Gábor János, – 2012-05-13 20:11:31

A korábbi cikkünkben írt több mint 207 milliós amerikai nyitóhétvége után újabb rekordot döntött porba a Bosszúállók, miután péntektől vasárnapig 103,2 millió zöldhasút hagytak ott érte a kasszáknál. A nyitáshoz képest alig több mint 50%-kal csökkenő bevétel szintén példátlan: összegében toronymagasan veri az eddigi csúcstartó Avatart (75,6 millió), és ennyire kevéssé még egy film iránt sem "gyengült" az érdeklődés a mozgókép történetében - 53%-os mutatóval eddig a Sötét lovag volt a legjobb ebből a szempontból. Nem csoda, hogy FOLYTATJÁK!



A Bosszúállók jóval nagyobb összeggel kezdett és egy hét alatt kevésbé csökkent az iránta mutatott mozijegy-vásárlási kedv, mint bármely más film esetében, ami a közönség és a szájhagyomány világosan pozitív visszacsatolása. A film ezen kívül bedöntötte a legerősebb második pénteki (29,1 millió), szombati (43,1 millió) és vasárnapi vetítés (30,9 millió) csúcsát, valamint a leggyorsabb mozi lett, amely Észak-Amerikában 300 millió dolláros bevételig jutott - ez a Sötét lovagnak tíz napba telt, a Bosszúállóknak elég volt nyolc. Múlt vasárnapra, a 10. napjára az amerikai mozikban, már a 350 millió is megvolt, erre a második Batman-filmnek 14 napig kellett várnia.



És még egy "apróság": máris újabb taggal bővült a milliárdos filmes bevétellel rendelkező, most már "tizenkettők" klubja. A nemzetközi mozipiacon eltöltött 19 napjuk alatt a Marvel-hősök 628,9 millió dollárt kerestek, így összesítve már 1,002 milliárdnál járnak. Ez elég erőteljes menetelés; és ha az eddigi rekorder Avatart (2,782 milliárd) és a második helyezett Titanic-ot (jelenleg 2,183 milliárd) nem is fogja be, az már most fix, hogy rövidesen dobogós lesz az örökranglistán, az utolsó Harry Potter-mozi (1,328 milliárd) előtt.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó