Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu
Lesújtó eredményt közölt a Magyar Gasztronómiai Egyesület,
amely a hazai konyha alapját képező, kereskedelmi forgalomba kerülő
fűszerpaprikákat tesztelte, köztük kalocsai és kiskőrösi őrleményeket.
A szervezet honlapján közölt információk szerint, hónapokig gyűjtötték a mintákat - ABC-kből, szupermarketekből, piaci kistermelőktől, de még határon túli forrásból származó fűszert is szereztek. A 19 paprikamintából végül mindössze 7 minősült értékelhetőnek, a többit egyszerűen romlottnak, vagy hibásnak vélték az ítészek, köztük Mayer Ottó élelmiszermérnök, valamint az egyesület egyik szaktekintélye, Molnár B. Tamás. A kiskőrösi Rubin paprikát ugyan nem marasztalták el, de az édesnemes és speciális kalocsai őrleményt, idézem: savanyúnak, keserűnek és borzasztónak minősítették. A gasztronómiai egyesület összegzése szerint a tesztjük alátámasztja, hogy hazánk jelenlegi fűszerpaprika-forgalmazása volt már jobb állapotban is.
(Bűvös Szakács - A teljes cikk elolvasható ide kattintva!)
A sípszó után hagyjon üzenetet!