Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

\"Bohócforradalom\" és autós felvonulások itthon

Szerző: Bneu Edina, – 2011-06-16 12:35:28

A szakszervezetek azt követelik a kormánytól, hogy azonnal kezdjen tárgyalásokat az érdekképviseletekkel a munka világát, a nyugdíjakat, és az oktatást érintő valamennyi kérdésben.

 

Négy nagy szakszervezeti föderáció Budapest mellett az ország 18 nagyvárosában tart demonstrációt a kormány intézkedései miatt. A szakszervezetek azt követelik a kormánytól, hogy azonnal kezdjen tárgyalásokat az érdekképviseletekkel a munka világát, a nyugdíjakat, és az oktatást érintő valamennyi kérdésben, még a döntések előtt.

Az autós demonstráció 15 órakor kezdődik Budapesten

Várhatóan a budapesti Hősök teréről induló autós demonstráció lesz a legnagyobb megmozdulás. A demonstráció résztevői a nyugdíjszabályok visszamenőleges módosítása és az új munka törvénykönyve rendelkezései miatt tüntetnek. Minden megyeszékhelyen, és Budapesten autós felvonulást tart a négy szakszervezeti szövetség, Miskolcon, Egerben és Tatabányán tüntetés lesz, Kaposváron pedig autós demonstráció és tiltakozó gyűlés is. Budapesten 140-150, a vidéki városokban helyszínenként 60-80 gépkocsira számítanak a szervezők.

Az autós demonstráció útvonala Budapesteb: Hősök tere - Andrássy út – Károly körút – Kossuth Lajos utca – Erzsébet híd – Döbrentei tér – Lánchíd utca – Clark Ádám tér – Lánchíd – Széchenyi tér – József Attila utca – Andrássy út – Hősök tere útvonalon.

"Bohócforradalom" a Kossuth téren

A Kossuth tér sarkán tartják délután a "bohócforradalmat". A szervezők, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége, két volt sztrájkbizottsági elnöke lehetőséget kínálnak mindenkinek, hogy a helyben felállított fülkékben visszamenőlegesen megvonják a bizalmukat a kormánytól. Kellő számú szavazat összegyűjtése után este fáklyás menetben viszik el a voksokat a Sándor-palotába.

30 rendezvényt tartanak az országban

A tüntetésekről az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-vel azt közölte: a rendőrség információi alapján csütörtökön mintegy harminc rendezvényt tartanak a szakszervezetek az országban. Makula György elmondta, hogy ebből négyet a fővárosban, a többit túlnyomórészt megyeszékhelyeken tartják. Hangsúlyozta: a rendőrség elsődleges célja, hogy biztosítsa a rendezvények zavartalan lebonyolítását.

 

(hirado.hu)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Óvatosan a napozással


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó