Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Bíróságra készül Ausztria hazánk ellen

Szerző: Bneu Edina, – 2011-09-21 09:07:27

Bírósági útra is terelheti az osztrák pénzügyminisztérium a magyarországi devizaadósok rögzített árfolyamú végtörlesztésének ügyét - jelentette az APA osztrák hírügynökség.


Ausztria keresi a jogi lehetőségeket- mondta Harald Waiglein pénzügyminisztériumi szóvivő a hírügynökségnek. Az egyik kérdés az, hogy a jogszabály ütközik-e a tőke szabad mozgásának uniós alapelvével. Ez "uniós jogi kapcsolódási pontot" jelenthet, az ügy pedig az Európai Unió Bírósága illetékességi körébe tartozhat. Ebben az esetben az Európai Bizottság és a törvény által érintett pénzintézetek is léphetnek - mondta a szóvivő.

Hozzátette: a devizahitelezés problémáira kidolgozott magyar megoldás, amelyet hevesen bírált az Európai Központi Bank is, a pénzügyi piacok stabilitásával összefüggésben is tematizálható, vagyis az uniós pénzügyi felügyelet elé is kerülhet.

Az osztrák pénzügyminisztérium azt is vizsgálja, hogy miként viszonyul a törvény az Ausztria és Magyarország között meglévő beruházásvédelmi megállapodáshoz. "Minden lehetséges lépést megteszünk" - szögezte le a szóvivő. Hozzátette: Ausztria abból indul ki, hogy az unióban mások is fellépnek majd a magyar törvény ellen.

(APA/Privátbankár)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó