Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

Betiltották Lady Gagát!

Szerző: Vörös István, – 2011-06-08 08:41:18

Várható volt, hogy Lady GaGa új nagylemeze a Born This Way és a Judas klipje sokakban kiveri a biztosítékot.



Az új lemez és különösen a Judas ellen már az amerikai konzervatív keresztény körök is erőteljesen tiltakozta, mivel szerintük Júdást támogatni nem cool dolog, és mindezt apácának öltözve csinálni ízléstelen. Utóbbiért érthetően különösen a katolikusok haragudtak meg.


Mindez persze több százmillió dolláros médiamegjelenést hozott GaGának, és az ingyenreklám nem állt le, jön az újabb hír. Ezúttal Libanonban tiltották be a Born This Way lemezt,  miután előzőleg már a Judas klipjét is letiltották a libanoni tévékben, meg a számot is a rádiókban.


A közel-keleti országban nagyon kényesek a vallási ellentétekre, mivel jelentős befolyású keresztény, mohamedán és drúz népesség él együtt. Hivatalosan azzal indokolták a tiltást, hogy a lemez támadja és megbántja a keresztények érzékenységét, és ezért rossz üzenete van a hallgatók számára. Libanonban nem ritka a keresztényeket védő betiltás, hasonló okokra hivatkozva tiltották be például a Tom Hanks-féle Da Vinci kódot is az országban. 


GaGa Born This Way klipjét Malajziában már az év elején betiltották, várjuk a további államokat is.


A tiltás kicsit fura így 2011-ben, mert az országban nem lehet megvásárolni GaGa cédéjét, de a rengeteg letöltő site-on ettől még megvásárolhatod. The Show Must Go On!


(neon.hu)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó