Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Bérelt, mégis lakatlan házat bontanak Kalocsán

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2017-10-02 11:56:15

Hosszas huzavona után a múlt csütörtökön kimondta a kalocsai képviselő-testületi, hogy lebontatja a Gödrök köze 2. alatti ingatlanjának főépületét, amelyben, pontosabban annak egyik melléképületében jelenleg is lakik egy család.

Mint elhangzott, a lakhatásra most használt épületrész alkalmasabb és biztonságosabb arra, hogy kisgyermekkel tengessék benne szerény mindennapjaikat a bérlők, akiknek február végéig élő szerződése van a Kalocsai Vagyonhasznosítási Kft-vel az ingatlanban maradásra.

Azt a kockázatot azonban nem meri vállalni a város, hogy a már 2015-ös szakvélemény alapján életveszélyesnek minősített főépület árnyékában töltsék ezt az időt, hiszen csak a szerencsén múlott, hogy ott eddig sem történt nagyobb baj.

Erről Boromisza Viktor, a Városüzemeltetési és Fejlesztési Osztály vezetője szólt, idézve az épületről két éve írott szakvéleményt.

Az RNÖ posztja az eset margójára

Bár a Roma Nemzetiségi Önkormányzat (RNÖ) és Szabó Balázs képvislő is szorgalmazni próbálta a Gödrök közi ingatlan felülvizsgálatát, illetve annak megerősítését, tizenegy képviselő szavazata alapján a város nem kockáztat és bontani fogják a házat.

Boromisza Viktor osztályvezető szakértői véleményből ismertetett mondandójából is az derül ki, hogy ez a lépés elkerülhetetlenné vált.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó