Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Benyújtották a személyszállítási szolgáltatásokról szóló törvényjavaslatot

Szerző: Bneu Edina, – 2012-02-25 11:59:32

Benyújtotta a személyszállítási szolgáltatásokról szóló törvényjavaslatot az Országgyűlésnek a kormány, és az előterjesztés sürgős tárgyalását kérte.


A helyi és a helyközi közlekedés összesen éves szinten mintegy 350-400 milliárd forintba kerül az államháztartás számára.

A javaslat szerint az új finanszírozási szabályokkal mind a szolgáltatók, mind az államháztartás számára tervezhetővé válik a közösségi közlekedés finanszírozási igénye, és arányosabb lesz a megyei jogú városok és az egyéb vidéki települések helyi közlekedésének támogatása.

Az uniós előírásoknak megfelelően az új jogszabály kiemeli a személyszállítást a hatósági árkörből, a munkáltatók pedig a munkába járáshoz szükséges menetjegy, illetve bérlet árának 86 százalékát lennének kötelesek megtéríteni dolgozóiknak.

A javaslat rögzíti azt is, hogy sztrájk esetén a helyi és helyközi közösségi közlekedésben a megrendelt szolgáltatás legalább 66 százalékát, országos és regionális közösségi közlekedésben minimum 50 százalékát kell biztosítani.

(MTI)

 

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Gallyra ment a troli


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó