Annyi vaddisznóhús van már Magyarországon, hogy a vidékfejlesztési tárca vizsgálja annak lehetőségét, hogy bevonják a vadhúst a közétkeztetésbe.Évente tartósan 12 ezer tonna vadhús kerül piacra Magyarországon, ennek értékesítését a kereslet élénkítésével lehet megoldani, de a tárca vizsgálja annak lehetőségét, hogy bevonják a vadhúst a közétkeztetésbe - mondta el a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára szombaton a Zala megyei Bakon.
Kardeván Endre a Sohollári-völgyben rendezett zalai vadászati évadnyitón mondott beszédében tért ki arra, hogy soha nem látott mértékűre duzzadt a vaddisznó országos terítéke, a 2012-13-as vadászati évben 148 ezer vaddisznót lőttek ki Magyarországon.
A hazai és a nemzetközi piacon egyaránt számolni lehet azzal, hogy nagy mennyiségű vadhús kerül forgalomba, ezért is támogatják a magyarországi feldolgozás szintjének emelését, illetve vizsgálják a lehetőségét, hogy miként kerülhet a közétkeztetésbe is a vadhús - jelezte az államtitkár.
(hvg)
A sípszó után hagyjon üzenetet!