Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Beindult a nyári adórazzia

Szerző: Korsós Éva, – 2013-07-02 09:48:35

Az idén is rászáll az idegenforgalomra az adóhatóság. Tavaly az ellenőrzések majdnem harmada talált valamilyen problémát.



A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden megkezdte augusztus végéig tartó nyári ellenőrzéssorozatát. Az országos akció során az adóellenőrök és a pénzügyőrök a turisták által kedvelt üdülőhelyeken, a strandokon, a nyári fesztiválokon, a szabadtéri rendezvényeken és az idegenvezetési szolgáltatóknál vizsgálódnak - írta keddi közleményében a NAV.

Az adóhatóság azt vizsgálja, hogy a kereskedők, szolgáltatók adnak-e számlát vagy nyugtát, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat, a kereskedők számot tudnak-e adni áruik eredetéről. Az ellenőrzések kiterjednek az elektronikus kereskedelemre, a szépészeti szektorra, a vendéglátóhelyekre és a személyszállító szolgáltatókra is.

Az idén is ott lesznek a revizorok és a pénzügyőrök a Sziget Fesztiválon, a Hungaroringen, a Művészetek Völgyében, és kisebb vásárokon is felbukkanhatnak, akár munkaidőn kívül is.

Tavaly nyáron a NAV országosan több mint 13 ezer vizsgálatot végzett, és az esetek 28 százalékában tapasztalt jogsértést. A legtöbb visszaélést az ellenőrök a nyugtaadás és a foglalkoztatás szabályszerűségének vizsgálata közben tárták fel.

(origo)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Drágább lesz a gázolaj


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó