Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Behavazódott Kalocsa, és az ország: folyamatosan frissülő infók ITT!

Szerző: Gábor János, – 2013-03-16 08:00:00

A hosszan tartó, intenzív országos havazás nyomán fehér takaró alá került Kalocsa is. Folyamatosan frissítjük a hivatalos szervektől és hallgatóinktól kapott információink alapján, hogy éppen hogy áll a "hóhelyzet" Kalocsán és térségében!


Így festett március 15-én reggel a Negyvennyolcasok tere


Március 16.

09:35
Bejött Kalocsa polgármestere - elmondta mire jutott a hóhelyzet kapcsán a ma reggel összeült védelmi bizottság



Ma reggel összeült a kalocsai védelmi bizottság - a gyűlésen ott volt Török Ferenc polgármester is, aki az egyeztetésről rögtön stúdiónkba sietett, hogy a hallgatóknak is elmondja mire jutottak a járási vezetővel, a katasztrófavédelemmel és a tűzoltósággal. Felhívta a DÉMÁSZ-t is, akiket majd azért kérnek számon hivatalos úton, mert a 4 óránál hosszabb áramszünetről külön tájékoztatást kellett volna adniuk. Ezt azonban - helyettük -  a kalocsai tűzoltók tették meg az éjjel. Hovatovább: néhány perces kimaradások még lehetnek, de az áramellátás többnyire folyamatos, az üzemzavar után. Szót ejtettünk még az úthelyzetről is - az interjúért KATT a cikk alatti médialejátszóra!

08:55
A Dunántúlra készülőknek: még mindig él a riasztás!

Az OMSZ elsőfokúra mérsékelte a riasztást a Dunántúlon. Mint írják: a Dunántúlon, a Duna-Tisza-köze nyugati részén és az északkeleti határ közelében fordulhatnak elő kisebb hóátfúvások. Ezek délelőtt a Dunántúl nyugati felén, majd délutánra várhatóan országszerte megszűnnek. Szombaton napközben a Dunától keletre kisebb területen kialakulhat még időnkénti havazás. Somogy, Tolna, Fejér, Veszprém, Komárom-Esztergom, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megye útjain még ma is lehetnek fennakadások!

08:35
Végelszámolás: 24 óra alatt 3500 járművet kellett kimenteni, megnyílt az M1-es

Az éjszakai adatok szerint a mentő egységek országszerte több mint 13 ezer embert és 3500 gépjárművet szabadítottak ki a hó fogságából. Az úton rekedtek ideiglenes elhelyezésére 495 melegedő áll rendelkezésre, nyolcezren kapnak ellátást.

Tegnap éjjel még tankot és 150 katonát is be kellett vetni - ez a kép Tata környékén készült:


A rendőrség felvezetéssel megnyitotta az M1-es autópályának az országhatártól Budapest felé tartó teljes szakaszát - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata, szombat hajnalban. Dugók még mindig lehetnek!

08:15
Lassan vége az áramszünetnek, Meszes járható!

A DÉMÁSZ további türelmet kér ügyfeleitől
, ugyanis a tegnapi meghibásodásokat az éjszakai órákra csak ideiglenesen sikerült elhárítani. A végleges helyreállítás ma délelőttre várható - nagyjából 9 óra körül lesz áram, többek között Eperföldön is...

Többeket foglalkoztatott a Kalocsa-Meszes útvonal. A Duna partra vezető utat tegnap kora estére ismételten elzárta a hó, de Lengyel Gábor, a Kalocsai Parkgondozó és Kommunális Kft. ügyvezetője ma reggel azt mondta, az út ugyan jeges, de már járható. Ő is óvatos közlekedést kért mindenkitől!

                                                                13:30

Az EDF DÉMÁSZ Kommunikációs Csoportja az alábbi tájékoztatást adja a Kalocsa városban kialakult üzemzavar helyreállításával kapcsolatban.

Az EDF DÉMÁSZ munkatársainak ma hajnal 2 óra 55 percre sikerült teljes mértékben helyreállítani a Kalocsa városában 2900 fogyasztót érintő üzemzavart. Az üzemzavar elhárításának idején aggregátorokkal , transzformátor körzetenként felváltva történt a lakosság villamos energia ellátása.   A 11 transzformátort érintő meghibásodás kijavítást a rendkívüli időjárás és a rossz útviszonyok nehezítették.

Bár az áramszolgáltatás helyreállt a városban, a mai napon még egyes körzetekben szükség van a 20 kV-os hálózat bemérésére illetve a kábelhiba végleges javítására. Szombaton kb. 10.30-tól Kalocsán, a Zöldfa utcai trafóállomás körzetében rövid, időszakos áramszünet várható az alábbiak szerint:

SZÉCHENYI ÚT - 47-57
ZÖLDFA UTCA - 7-7
ZÖLDFA UTCA - 5-5
ZÖLDFA UTCA - 37-49
ZÖLDFA UTCA - 3-3
GÁBOR ÁRON UTCA 12-26, 13-31
KISHALAS SOR - 5-11

GÁBOR ÁRON UTCA 2-6 -

A kábelhiba bemérése kb. 20-30 percet vesz majd igénybe, ez idő alatt ismét áramszünet lesz az említett utcákban, de a javítás idején aggregátorral biztosítják a lakosság ellátását. A kábelszakasz végleges helyreállítása után a normál módon folytatódik a villamosenergia-szolgáltatás.A munkálatokban az EDF DÉMÁSZ bajai, kecskeméti és szegedi munkatársai vesznek részt, akik mindent megtesznek a rendkívüli időjárás miatt kialakult üzemzavar teljes körű elhárításának érdekében.

Köszönjük fogyasztóink megértését és türelmét!

 Csala Gabriella

kommunikációs munkatárs





A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó