Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Az utcára kell nyílnia a dohányboltnak

Szerző: Korsós Éva, – 2013-02-08 10:37:08

Megváltoztatták a nemzeti dohányboltokra kiírt koncessziós pályázat feltételeit, és kizárták a tenderből a bevásárlóközpontokban lévő boltokat.



Nemcsak meghosszabbították a dohánybolt-koncessziós pályázat leadási határidejét, hanem kizárták a tenderből azokat a boltokat, amelyek bevásárlóközpontokban nyílnának - írja a Napi Gazdaság pénteken. A szabályok szerint a boltoknak az utcára kell nyílniuk.

A módosításokat február 5-én tették közzé a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. weboldalán, a koncessziós pályázatok benyújtására kiírt határidő február 22-ig való meghosszabbítása mellett.

A Nemzeti Dohányboltok Szövetsége álláspontja szerint egyrészt feleslegesen szűkítik tovább a jelentkezők számát, másrészt a kültéri bejárat nagyban veszélyezteti a dohányboltok biztonságát, hiszen azok az üzletközpontok, amelyek ezzel a kiegészítéssel kiesnek az elárusítóhelyek közül, biztonságosabb feltételeket nyújtanak egy dohánybolt számára, mint egy egyedül álló üzlet.

Amellett hogy a kültéri bejárat csökkenti a dohányboltok, illetve alkalmazottaik biztonságát, drasztikusabban próbál beavatkozni az egyébként is kényszerűen átalakuló vásárlói szokásokba. Az ilyen üzletközpontok, piacok tipikusan a nagyobb volumenű bevásárlások színhelyei, ha pedig ezeken a helyeken nem lesz elérhető semmilyen dohánytermék a fogyasztók számára, azzal a termékekhez való hozzájutás, egyben a jövedékiadó-bevétel kerül veszélybe - a feketepiacok térhódításáról nem is beszélve - írja a Napi Gazdaság.

(origo)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Meghalt Onedin kapitány


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó