Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Film, premier

Az Oscar szervezői az unalmas beszédek ellen

Szerző: Gábor János, – 2010-02-16 12:18:26

Új ötlettel szolgáltak az Oscar-gála szervezői az unalmas köszönőbeszédek elkerülésére: a jelöltek számára hagyományosan adott ebéden felkérték a művészeket, hogy két beszéddel készüljenek. A jelöltekkel - köztük George Clooneyval, Sandra Bullockkal, Meryl Streeppel és Jeff Bridges-szel - a helyi idő szerint hétfői fogadáson közölték, hogy két beszéddel készüljenek a március 7-iki gálára. A producerek azt szeretnék, ha a művészek a színpadon elhagynák a show legunalmasabb részének tartott köszönőbeszédeket, amelyekben rendszerint a családon át az ügynököktől a sajtósig és a barátokig mindenki szerepel.



Adam Shankman (balra) és kollegája, Bill Mechanic (jobbra), az est producerei ehelyett azt ajánlották fel a majdani díjazottaknak, hogy egy színfalak mögötti kamerába beszélve adjanak hálát mindazoknak, akiket arra érdemesnek találnak, ezt a beszédet pedig közzéteszik az interneten, a hírességek elküldhetik e-mailen és még Facebook-profiljukra is feltölthetik. A producerek azt szeretnék, ha a hírességek a rendelkezésre álló 45 másodpercben inkább arról beszélnének a gálán, hogy mit jelent számukra az Oscar-díj. A könnyes szemmel elmondott köszönőbeszédek "rendszerint a legutáltabb részt jelentik" - figyelmeztetett Bill Mechanic.

Azzal természetesen a producerek is tisztában vannak, nem biztos, hogy a jelöltek eleget tesznek a kérésnek. Ötletükről azonban megfelelőnek tartott korábbi beszédek levetítésével - többek közt Renee Zellweger (lenti kép) mondatainak sugárzásával - próbálták meggyőzni a fogadás meghívottait.


A szervezők még egy meglepetéssel szolgáltak a Beverly Hills-i eseményen. Idén a korábbiaktól eltérően a díjazottak már aznap este megkapják a szobrocskához járó gravírozott névplakettet. (A gálaesten ugyanis a kitüntetettek névtelen szobrot kapnak, hiszen kilétük nem ismert.)

A producerek célja ezzel az, hogy tovább ott tartsák a díjátadó utáni hivatalos vacsorán a győzteseket, mielőtt azok továbbállnak a különböző Oscar-partikra.

(MTI)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó