Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

FM100-blog

Az internetről érkezik a segítség a gazdáknak.

Szerző: Füstös Éva, – 2016-04-25 11:00:00

Egy nagyobb vihar, jégeső, az ezekben a hetekben is komoly gondokat okozó belvíz, a nyáron menetrendszerűen érkező szárazság – a gazdák életét alaposan megnehezítő jelenségek, amelyek ellen biztosításokkal igyekeznek védekezni a termelők.

A megfelelő konstrukció kiválasztásában segít a megújult Agrisk.hu, amely a hazai piacon egyedülálló kárszimulátorral is támogatja a döntést. Ráadásul akár 65%-os állami táogatással egybekötve!

Mindössze néhány perc elegendő lehet arra, hogy az Agrisk.hu segítségével kössenek terménybiztosítást a gazdák, ráadásul a portál által kínált szolgáltatás nem csak az egyes biztosítók alapkínálatának összehasonlítását teszi lehetővé, de ennél jóval nagyobb segítséget is nyújt. A felületen található kárszimulátor segítségével ugyanis a termelők azt is megtudhatják, hogy bizonyos káresemények kapcsán mekkora kártérítésre, illetve milyen szolgáltatásokra számíthatnak az egyes biztosítóknál. 

„A portál létrehozásával az volt a célunk, hogy megoldást kínáljunk azoknak a termelőknek is, akik eddig valamilyen ok miatt nem jutottak hozzá biztosítási szolgáltatáshoz. Magyarországon a mezőgazdasági művelésbe vont területek mintegy 40 százalékát biztosították. A nagyüzemek számára ez megkerülhetetlen, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy a kisebb területen gazdálkodók jelentős része nem jut el a biztosítókhoz. Ennek hátterében az áll, hogy viszonylag kevés pénzintézet kínál terménybiztosítást, így a kistermelők számára komoly terhet jelent, ha személyesen kell intézni az ügyeket, esetleg tanácsadókkal akarnak konzultálni. Az internet kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy hozzájuk is eljuttassuk a megfelelő információkat sőt, az ügyintézéssel járó terheket is levegyük a vállukról” - mutatott rá Surmann Árpád, a tavaly tavasszal indult, idén március elején azonban teljesen megújult Agrisk.hu portál kitalálója és tulajdonosa.

   

ALAPÍTÓ, OKL. AGRÁRMÉRNÖK, AGRÁRBIZTOSÍTÁSI SZAKÉRTŐ

Családom révén az egész életemet végigkísérték a mezőgazdasági biztosítások, családi gazdálkodóként saját bőrünkön tapasztaltuk meg a termelés nehézségeit és az időjárási kitettségét egyaránt. 2011-ben döntöttem el, hogy segítek a gazdáknak megismerni az agrárbiztosításokat, amihez az Agrisk elindulása óta az internetet hívom segítségül, mert itt egyszerűen és gyorsan megismerhetők a folyamatok és az összefüggések. Meggyőződésem, hogy a termelési kockázatok csökkentésének egyik leghatékonyabb módja a növénybiztosítás. Így arra bátorítok minden gazdálkodót, hogy használja a portált, számoljon és hozzon megalapozott döntést, amikor megköti biztosítását.

A teljes interjúért KATT: 

 

Érdemes tehát ellátogatni az Agrisk.hu oldalra vagy telefonon bővebb felvilágosítást kérni Surmann Árpádtól: 20-524-41-70

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó