Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Az interneten már elérhető a felvételi tájékoztató

Szerző: Korsós Éva, – 2013-01-03 05:18:12

A felvi.hu honlapon már elérhetők a felvételi szabályokat és a 2013-ra meghirdetett képzéseket tartalmazó tájékoztatók, az információk könyv formában januárban kerülnek a boltokba.

A felvi.hu oldalon található online tájékoztató minden fontos tudnivalót tartalmaz a 2013-ban induló alap- és mesterképzésekről, mondta Maruzsa Zoltán felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár. Tartalmazza mindkét területen a felvételi eljárás rendjét, menetét, pontszámítását, az intézmények által meghirdetett szakok listáját, valamint azt, hogy mely képzéseken érhető el a magyar állami ösztöndíj, s mely képzéseken van csak önköltséges képzés.

A digitális tájékoztatót januárban a hagyományos, papíralapú is követi majd, várhatóan idén utoljára. Jövő évtől a továbbtanulni vágyók valószínűleg már csak az interneten tájékozódhatnak. A nyomdai előkészítés, illetve a nyomtatás időtartama hosszú időt vesz igénybe, a mai világ rohamos tempójához való alkalmazkodás megköveteli az online közzétételt, amely ráadásul még olcsóbb is, magyarázta Maruzsa Zoltán.

A fiataloknak március elsejéig van idejük eldönteni, hogy melyik intézményben és milyen szakon szeretnének továbbtanulni.

(hirado.hu)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó