Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Film, premier

Az eltűnt Apollo 18 igaz (?) története...

Szerző: Gábor János, – 2011-02-23 11:36:29

Rengetegen megkérdőjelezték már, hogy egyáltalán jártunk ott, de bebizonyították, hogy igen, taposta ember a Hold felszínét. De akkor miért is nem indult expedíció a legközelebbi égitestre a \'70-es évek óta? Már nincs több felfedezésre váró kérdés? Vagy történt valami, amit eltitkolt a NASA az emberiség elől? Egy spanyol rendező borzongató alternatív válasza az Apollo 18 c. film.



"Jó okunk volt rá, hogy soha többé ne menjünk a Holdra"

Gonzalo López-Gallego filmje szerint hivatalosan az Apollo 17 utazása volt az utolsó Hold-misszió, ám a rá következő években kiszivárgott, de nem erősítették meg, hogy elindult (és odaért) egy bizonyos Apollo 18 is, igaz, erre bizonyítékot nem talált senki... Eddig... A dokumentarista stílusban, kézikamerás módszerrel készült Apollo 18 előzetesében szemtelenül, de rendkívül hatásosan odavágják: a felvételt nem módosították, ergo, gondolnánk: tényleg eredeti. (?!)



Hm... Izgi. El kell menni rá a moziba, ám, ami az eredetiséget (vagy annak látszatát) illeti, én nem akarok rögtön a legelején illúziókat rombolni, de mégis hogyan lehetséges, hogy egy a Hold felszínén tartózkodó kompban van gravitáció? Mert ezek a srácok néhány jelenetben olyan biztos lábbal sétálgatnak a padlón, mint én a stúdió szőnyegén...

Apollo 18 - amerikai bemutató (az IMDB szerint): április 22.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó