Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Az atomenergia fontos eszköz az éghajlatváltozás elleni küzdelemben

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2018-06-05 18:21:24

Növelni kell az atomenergia- és a megújulóenergia-források részarányát, hogy a klímavédelmi célok teljesíthetők legyenek – idézte a Nemzetközi Energiaügynökség tanulmányát Mittler István június 5-én, a környezetvédelem nemzetközi világnapján.
 
 
A Paks II. Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója hozzátette: a tanulmány szerint a jelenleg érvényben lévő klímavédelmi célok teljesüléséhez arra is szükség lenne, hogy 2040-re világszerte több mint kétszeresére növeljük az atomerőművek által megtermelt villamos energia mennyiségét a 2016. évi adatokhoz viszonyítva.
 
A megújulóenergia-források fejlesztése is magától értetődően fontos, ám a mértékadó tanulmány leszögezi: további atomerőművek építése nélkül aligha győzhet a világ az éghajlatváltozás elleni küzdelemben.
 
A Nukleáris Világszövetség aktuális adatai is megerősítik a kiadvány által vázolt jövőképet, hiszen a világszerte jelenleg működő 450 atomerőművi blokk mellett további 57 épül, és 154 rendszerbe állítását tervezik a következő évtizedekben – tette hozzá Mittler István.
 
A környezetvédelmi világnapot 1972 óta ünnepeljük június 5-én. Ezen a napon nyílt meg Stockholmban „Ember és bioszféra” címmel az ENSZ környezetvédelmi világkonferenciája. 
 
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó