Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Az állam fizeti a kémény kötelező ellenőrzését

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2016-07-07 12:50:00

A július 1-én életbelépett módosítások után mostantól tényleg elég csak egy gombot, vagy egy szemüveges embert keresni a babonásoknak, amikor csenget a kéményseprő.

Hirdetés

Hirdetés

A pénztárcája maradhat a zsebében.

A változások nyomán ugyanis az állam közfeladatként, térítésmentesen látja el a kötelező ellenőrzési és tisztítási munkálatokat – mondta a KORONAfm100-nak Hajdu Márton, tűzoltó alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője, akitől azt is megtudtuk, hogy vannak települések, ahol mostantól a katasztrófavédelem munkatársai látják el az említett feladatokat, bár Kalocsa és környéke nem tartozik ebbe a körbe.

 

(A kép illusztráció!)

A sormunkákért tehát ezen túl fizetnie nem kell, de Kalocsán és a környék településein továbbra is a Filantrop Környezetvédelmi és Fűtéstechnikai Nonprofit Kft. munkatársai látják el a kötelező ellenőrzési és tisztítási munkálatokat, tudtuk meg a cég ügyvezető igazgatójától, Dongó Józseftől.

A vezető a KORONAfm100-nak kiemelte, a sormunka ütemezése a korábbiakhoz képest változhat és továbbra is rendelkezésre állnak, egyénileg kért ellenőrzési munkák során – bár ezek költségét már az állam nem támogatja – mondta Dongó József a Filantrop Kft. képviseletében.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó