Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

Az ABBA megdöntötte a Beatles rekordját

Szerző: Vörös István, – 2013-05-21 23:23:05

Már nem a Sgt. Pepper\'s Lonely Hearts Club Band című Beatles-album a második a legtöbb példányban értékesített lemezek között az Egyesült Királyságban.



Az ABBA lemezeit még mostanság is veszik Nagy-Britanniában, ezt jelzi, hogy a Gold című válogatásalbum nemrégiben feljött a második helyre a minden idők legtöbb példányban eladott lemezei listán a szigetországban. A svéd együttes a Beatles csúcsművét, a Sgt. Pepper\'s Lonely Hearts Club Band c. lemezt utasította a harmadik helyre.

"Valószerűtlen az egész - megelőzni mindenidők legjobb lemezét!" - kommentálta a hírt Björn Ulveaus, az ABBA egyik dalszerzője.

A Gold 5,1 millió példányban kelt el eddig a briteknél, míg a lista első helyén álló 1981-es Queen-válogatás, a Greatest Hits 5,9 millióval áll. A negyedik helyezett Adele 21 című albumából 4,6 milliót adtak el, a TOP5-be a (What\'s the Story) Morning Glory? című Oasis-album fér be.

Létezik egy olyan összevetés is, ami csak a CD-formátumú eladásokat rangsorolja, itt az ABBA Gold 4 millió példánnyal az első.

(est.hu/zene)
A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó