Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

Átment a trafiktörvény Brüsszelben

Szerző: Bneu Edina, – 2012-08-18 10:09:23

Augusztus 17-ig emelhetett volna kifogást az Európai Bizottság vagy valamelyik tagállam a februárban Brüsszelbe eljuttatott trafiktörvény tervezetével szemben - írta a szombati Népszabadság.


A Népszabadság brüsszeli forrásai szerint a bizottság nem fűzött véleményt a jogszabályhoz, vagyis az elképzelés nem akadályozza az áruk szabad mozgását.

A lap szerint a pénteken lezárult értesítési eljárásban csak általánosságban vizsgálták, hogy sérültek-e a belső piac szabályai. Ugyanakkor a bizottság fenntartja a jogot, hogy később - a törvénytervezet elfogadása után, a végrehajtás során - kifogást emeljen, ha problémát lát, vagy akár kötelezettségszegési eljárást indíthat - írta a Népszabadság.

A parlament februárban fogadta volna el az úgynevezett trafiktörvényt, amely a dohánykereskedelem joga állami monopólium lenne, és az erre a célra létrehozott társaság koncessziós díjat szedne a dohányszakboltok (trafikok) hosszú távra szerződő üzemeltetőitől.

A fiatalok védelmével indokolt új szabályozás az értékesítési helyek számát radikálisan lecsökkentené: nem lehetne árulni dohánytermékeket vendéglátó- és szórakoztató-ipari helyeken, valamint 2000 négyzetmétermél nagyobb alapterületű áruházban.

Ám a szavazást végül az európai versenyjogra hivatkozva halasztották el a kormánypártok télen.

(MTI)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó