Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Április közepéig tartogathatja a kidobásra szánt komódot

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2015-03-18 09:07:55

Egy ideig még gyűjtögetheti a levágott fagallyakat és a kidobásra szánt limlomot, Kalocsán ugyanis április közepén indul a tavaszi lakossági lomtalanítás.

A kép illusztráció!

Amint azt Korsós Csaba városgazda a KORONAfm100-nak elmondta, a feladatot a Felső-Bácskai Hulladékgazdálkodási Kft. fogja végezni, nem a helyi Parkgondozó Kft. Az előzetes ütemezés szerint az otthon feleslegessé vált dolgokat április 13-17-ig, majd 20-tól 24-ig viszik el a ház elől.

Ugyan utcákra lebontott részletes ütemterv még nincsen, a városgazda arra is felhívja a figyelmét, hogy a szolgáltató már most jelezte, hogy kizárólag kézi rakodással gyűjtik majd be a lomokat. Éppen ezért kérik, hogy az ágakat, gallyakat és más holmikat jól elérhető helyre és kötegelve, vagy zsákolva tegye ki az ingatlan elé – ellenkező esetben a nyakán marad mindaz, amitől megszabadulna.

Hogy elkerüljük a lomtalanítás idején jellemző felfordulást Kalocsán, a lomok kihelyezésére érdemes megvárnia a részletet, utcákra bontott tájékoztatót, gyakran ugyanis szétdobálják és széthordják a lomokat, ha azok már napokkal a gyűjtőautó érkezése előtt az utcán állnak.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó