Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Alkotmánybíróság előtt a foktői testület feloszlatásának ügye

Szerző: Vörös István, – 2013-05-31 16:00:58

Alkotmánybíróság elé került a foktői képviselő-testület feloszlatásának a kérdése, azt viszont egyelőre még nem tudni, mi lett a tárgyalás végkifejlete. 

Amint az ismeretes, a 2010-es önkormányzati választásokat követően folyamatosan puskaporos volt a levegő a foktői testület több tagja és a polgármester között. A vezető többször is kezdeményezte, hogy oszlassa fel magát a foktői testület, ezt azonban a képviselők leszavazták. 

Miután 2011 második felében már sorra maradtak el az ülések és csúsztak az elvégzendő feladatok, a polgármester kezdeményezte, hogy a Parlament oszlassa fel a grémiumot. 2012 márciusában került a kormánymegbízottól az Igazságügyi Minisztérium elé az anyag, amelyet akkor visszaküldtek, hogy az új törvényességi felügyelet eszközeivel próbálják meg helyretenni a dolgokat Foktőn. Az év második felében viszont a kormányhivatal ismételten kezdeményezte a minisztérium felé a foktői oszlatást. 

Ezt követően egy 2013 elején tartott kormányülésen határozat és Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter aláírásával egy 12 oldalas beadvány született az ügyben, amely online is elérhető. Az eljárási gyakorlat szerint az Alkotmánybíróság teljes ülésen dönt a foktői testület sorsáról, majd a jogszabályokon alapuló elvi döntés kerül vissza a kormány elé, amelyet ismét a Parlament fog tárgyalni. Az Alkotmánybíróság határozatát egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó