Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

Alig négyezren voksoltak vasárnap Kalocsán

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2014-05-26 11:12:00

A vasárnapi Európa Parlamenti választáson a kalocsai szavazók sem voltak aktívabbak az országos mutatóknál, derült ki a választás.hu portálon közölt adatokból.

A kép illusztráció!

Akárcsak a hazai részvételi arány, úgy a kalocsai is 29 százalék alatti volt, egészen pontosan a választásra jogosultak 27,54 százaléka járult az urnákhoz az érseki városba. Számszerűsítve ez azt jelenti, hogy Kalocsán a 14086 választópolgárából 3879-en adták le a voksukat.

Az Európa Parlamenti Választás részeredményei illeszkednek az országos trendekhez, azonban némileg finomodtak a számok párt-eredmények tekintetében. A voksok 45,72 százalékát, vagyis 1769 szavazatot vitt a Fidesz-KDNP, ezt követi a Jobbik 574 szavazattal, míg tőlük egy hajszállal maradt el az MSZP, amelynek jelöltjére 561-en húzták be az ikszet, a Gyurcsány Ferenc-vezette Demokratikus Koalíció pedig 509 szavazatot kapott, amely egyébként az országgyűlési választásokon Kalocsán delegált Niedermüller Pétert küldi az EP-be. A Bajnai Gordon-féle Együtt-PM helyben jobban muzsikált az LMP-nél. Míg előbbi 256 szavazatot kapott, a zöld párt169 voksot gyűjtött be.

Elenyésző számú szavazattal feltűnt a kalocsai palettán A haza nem eladó mozgalom és a Seres Mária-féle SMS párt, előbbi 20 utóbbi 11 szavazatot kapott.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó