Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Helyi sport

Alapfokú Torna Megyei döntő

Szerző: Rumi László, – 2013-02-07 17:23:36

Január 22-én az idén már második alkalommal fogadta nagy szeretettel a Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény a tornászokat. Ezúttal még rangosabb esemény keretén belül, még népesebb mezőny gyülekezett a nagyon tetszetős iskolában, mint az előző héten.

Az Alapfokú Torna Megyei döntőjére került sor, ahova a városkörzeti versenyek 1-2. helyezett csapatai kerülhettek be. Kitétel volt azonban, hogy egy iskolából csak egy csapat juthatott tovább. Ez a szabály akkor is érvényes, ha összevont iskoláról van szó. Így például a Kalocsa és Térsége Általános Iskola is csak egy-egy „válogatottal” indulhatott. Arra viszont nincs lehetőség, hogy városi válogatott szerepeljen. Így adódott nálunk az a sajátosság, hogy ugyanazon edzők által felkészített tornászok most egymás ellen, más-más iskolák színeiben versenyeztek.

Örömteli dolog, hogy nagyon hosszú idő után Dunapataj ismét bekerült a torna vérkeringésébe. Kiss Péter János a városkörzeti döntőn 1. helyre hozta csapatát, így a megyei vetélytársak között is bemutatkozhatott, mint felkészítő.

Az alapfokú versenyek a megyei döntőkkel befejeződtek. Jó rajtot adtak a diákolimpiai versenyekhez, melyeken már az országos döntőig vezethet az út.

Az Alapfokú Torna Bács-Kiskun Megyei Döntőjén körzetünk iskoláinak helyezései nemenként és korcsoportonként a legeredményesebb csapatok tagjainak névsorával, és a legjobb egyéni helyezettel.

 

III-IV. korcsoportos fiúk

3. helyezett: Kalocsa és Térsége Általános Iskola 129,75 p. (Sipos Dávid, Papp Dávid, Stefán Alexander, Jakab Nándor, Szentesi Dávid, Sipos Előd). Felkészítő: Botos János, Csóti Sándor.

4. helyezett: Duna-menti Közoktatási Társulás Dunapataj 122,85 p.

2. helyezett egyéniben: Sipos Dávid 28,1 p. Kalocsa és Térsége Ált. Isk. Szakmári Tagiskolája.

I-II. korcsoportos fiúk

3. helyezett: Kalocsa és Térsége Általános Iskolája 119,85 p. (Princz Barnabás, Marosvári Ármin, Szabó Dániel, Máté Árpád Benedek, Kürtök Adorján, Antal István). Felkészítők: Botos János, Csóti Sándor, Kiss Péter János.

7. helyezett: Princz Barnabás 27,3 p. Kalocsa és Térsége Ált. Isk. Eperföldi Tagiskolája.

 

I-II. korcsoportos lányok

5. helyezett: Kalocsa és Térsége Ált. Isk. 128,7 p. (Sima Petra, Tóth Alexa, Papp Anikó, Tesch Lorina, Ferencz Luca, Pécsi Gyöngyi, Csóti Petra) Felkészítők: Botos János, Farkasné Bagó Emília, Simáné Hodován Éva.

7. helyezett: Nagyasszonyunk Katolikus Intézmény Kalocsa 126,45 p.

9. helyezett: Sima Petra 26,3 p. Kalocsa és Térsége Ált. Isk. Kertvárosi Tagiskolája

III-IV. korcsoportos lányok

6. helyezett: Kalocsa és Térsége Ált. Isk. Szakmári Tagiskolája 125,4 p. (Sárdi Rafaella, Sándor Rebeka, Szőke Gréta, Szappanos Alexandra, Stefán Vanessza). Felkészítő: Botos János.

7. helyezett: Magyar László Ált. Isk. Foktő 123,7 p.

11. helyezett: Rafael Petra 26,35 p. Magyar László Ált. Isk. Foktő, felkészítő: Krecsmarik Nóra.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Most a Honvéd volt a jobb


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó