Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

Akár 12 év börtönt is kaphat a szexbotrányba keveredett elnök

Szerző: Bneu Edina, – 2011-02-17 16:54:12

Silvio Berlusconi ügyében háromtagú bírói testület dönt majd, akik mindegyike nő

Nincs könnyű helyzetben Silvio Berlusconi. Miután a milliárdos olasz politikusról kiderült, hogy bíróság elé kell állnia, amiért pénzért vásárolta meg több kiskorú prostituált kegyeit és még hivatalai visszaélése is napvilágra jutott, újabb nehézségek elé néz. Ügyében ugyanis kizárólag női bírák döntenek majd, az ellene felhozott vádak alapján pedig akár több éves börtönbüntetésre is számíthat.

 

A Rubygate-ügynek is nevezett per április 6-án kezdődik, a kormányfőt azzal gyanúsítják, hogy pénzért igénybe vett kiskorú prostituáltakat, és hivatali hatalmával visszaélve közbenjárt egyikük szabadon bocsátásáért, miután a rendőrség lopásért őrizetbe vette. Utóbbiért 4-12 év között, kiskorú prostituálásáért pedig 6 hónap és 3 év közötti szabadságvesztésre ítélhetik. A sértett fél az ügyben furcsa módon a Belügyminisztérium, illetve Ruby, a marokkói táncosnő. A bíróság azt is világossá tette, hogy azonnali bírósági eljárást indít a miniszterelnökkel szemben, mivel a nyilvánvaló bizonyítékok rendelkezésre állnak.

Közben újabb vizsgálat folytatására derült fény: a római ügyészség a kormányfő fővárosi rezidenciáján tartott bulik miatt vizsgálódik, és egyes sajtóhírek szerint már csak a milánói ügyészség által átküldendő akták megérkezésére vár. Azaz végső soron a két eljárás összekapcsolása sem zárható ki.

 

(MTI)

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó