Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

A Város napjára hazatér a paksi tájékoztató kamion

Szerző: Vörös István, koronaradio.hu – 2018-05-15 12:04:14

Az atomenergiát bemutató paksi interaktív tájékoztató kamion 2009 októbere óta járja az országot. Így lesz ez az idén is, de a közeljövőben egy napra hazatér, hogy a Pakson élőkkel ünnepelje a Város napját. Annak idején a Baranya megyei Bodáról indult országjáró körútjára a mozgó ismeretterjesztő kiállítás. Azóta Magyarország minden, ötezer főnél nagyobb lélekszámú településén megfordult. Mindösszesen több mint 300 ezer vendéget fogadott.

A kamion 2017 júniusában indult újra körútra. 2017-ben nyolc nyári fesztiválon közel 18 ezer ember volt kíváncsi rá, 2017-ben júniusától decemberig pedig összesen mintegy 37 ezer látogatója volt. Csak a VOLT fesztiválon tavaly több mint 3000-en tértek be a kamionba tavaly, ami átlagosan naponta több mint 500 főt jelentett, nyilatkozta rádióinterjújában Mittler István, a Paks II. Zrt. kommunikációs igazgatója.

A nagy érdeklődésre való tekintettel a kiállítás az idén is felkeresi a 8 nagy magyarországi zenei és kulturális fesztivált. A sorozat ezúttal is a június 26-30-ig tartó a VOLT Fesztiválon indul.

Az idei esztendő első negyedévében Zala, Vas és Győr-Moson-Sopron megye 5000 főnél nagyobb lélekszámú településeit kereste fel a jármű, májustól Budapesten tartózkodik. Az országjáró körúton naponta átlagosan 250 látogató keresi a kiállítást.

A körút legközelebb május 19-én érinti az atomerőmű és az új blokkok telephelyének közvetlen környezetét, amikor a Paks II. Zrt. is képviselteti magát a paksi Város Napja című rendezvényen.

A tájékoztató kamion a Táncsics parknál, az uszodához vezető bekötőúton 10-16 óráig várja az érdeklődőket. A Paks II. Zrt. a jól ismert interaktív lehetőségek és eszközök mellett rendhagyó programokkal is várja a családokat: a szieszta-szigeten babzsákok, függőágyak biztosítják a kényelmet, a legkisebbeket pedig többek között memória-játék, puzzle, színező várja majd, valamint a Paks II. Zrt. egy 30 fős csapattal részt vesz a halászléfőző versenyen is.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Ezt olvastad már?

Bronzesélyest vert a KFC


Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó