Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

A TMRSZ felhívással fordult a rendőrökhöz

Szerző: Bneu Edina, – 2011-05-04 13:51:57

Felhívással fordult a rendőrökhöz a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete, melyben arra kéri a rendőrségi dolgozókat, a szakszervezet tagjait és tisztségviselőit, hogy minél többen menjenek el a pénteki, fegyveres és rendvédelmi demonstrációra. A felhívás szerint a három részes demonstráció gyalogos, vonulásos részét szervezi a TMRSZ, velük együtt fognak vonulni a tűzoltók és a büntetés-végrehajtási dolgozók.

 

Mint ismert, a "Hivatásunk védelmében" névvel az elmúlt időszakban indított rendvédelmi tiltakozás sorozat következő állomása pénteken lesz. Erre a napra hármas demonstrációt szervezett a fegyveres és rendvédelmi dolgozók egységes demonstrációs bizottsága. Autós és gyalogos felvonulás mellett a Kossuth téren, a Parlamentnél fognak tiltakozni szerzett jogaik, köztük az utolsó, a korkedvezményes nyugdíj elvétele ellen. Az autósok a Hősök terén gyülekeznek kora délután, a gyalogos vonulás a Parlamenttől indul és oda is érkezik vissza. Ezután este az Országház körül fáklyás felvonulást és az épületet körülvevő élőláncot terveznek. A szakszervezetek azt is közölték, hogy bármikor félbeszakítják, vagy ünnepséggé alakítják át a tüntetést, ha megfelelő jogi garanciákkal megegyezik velük a kormányzat.

Kedden Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke adott ki felhívást. Videoüzenetében a civilekhez fordult. Az egyik ismert internetes videomegosztó portálon is közzétett üzenetében azt kéri a lakosságtól, hogy nyújtson segítő kezet a tűzoltóknak úgy, ahogy ők is nap-mint nap segítik a bajbajutottakat.

 

(Független Hírügynökség)

 

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó