Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

A terrortámadásban elhunyt tűzoltókra emlékeztek

Szerző: Vörös István, – 2012-09-12 12:07:22

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és Kiskunfélegyháza Hivatásos Tűzoltóparancsnokság Harangláb-avatást tartott szeptember 11-én, Kiskunfélegyházán a 11 évvel ezelőtti New York-i terrortámadás emlékére, amely több ezer civil mellett 343 szolgálatot teljesítő tűzoltó életét követelte.

A harangláb egy emlékmű, melyben elhelyezték a ledöntött World Trade Center tartóoszlopának egy acéldarabját, amelyet az Amerikai Nagykövetség adományozott a Kiskunfélegyháza Hivatásos Tűzoltóparancsnokságnak idén januárban. A ceremónián közreműködött többek között Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke, Dr. Farkasinszki Lóránt tűzoltó alezredes, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságának igazgatója és Dmitri Tarakhovsky, az Amerikai Egyesült Államok Magyarországi Nagykövetség kulturális attaséja.

Az emlékművet a Kalocsa-kecskeméti Főegyházmegye képviseletében Dr. Finta József érseki helynök és Talapka István plébános, valamint Hatvani Zsófia református lelkész szentelte meg.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó