Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

A régió hírei

A szőlő harmadát elverte a jég Soltvadkertnél

Szerző: baon.hu / HVG, forrás: hvg.hu – 2018-06-15 14:00:51

Félezer hektár szőlő harmadát elverte a jég, pedig elvileg dupla védelem is van Soltvadkert környékén – közölte a hvg.hu.

„Nem küldött riasztást a velünk szerződött magáncég, ami után be kellett volna kapcsolni a jégkárelhárító berendezéseket” – mondta Frittmann János, a soltvadkerti hegyközség elnöke.

Az írás emlékeztet. hogy a térségben több jégkárelhárítót is telepítettek, sőt, nyolc évvel ezelőtt a hegyközség is vásárolt négyet, ők a szerződött magáncéggel állapodtak meg abban, hogy a riasztásról is gondoskodnak. Most ez maradt el, a négy berendezés közül egy működött, amikor lecsapott a vihar, az is azért, mert úgy felejtették.

A Nemzeti Agrárgazdálkodási Kamara „jégerei” sem mozdultak rá a jégviharra, pedig elvileg már azokat is beüzemelték a térségben, tette hozzá Frittmann János, így annak ellenére, hogy dupla védelem alatt kellene állnia az itt gazdálkodóknak, gyakorlatilag egy sem működött, amikor lecsapott a vihar. Még a múlt héten söpört végig az a vihar Bács-Kiskun megyében, a Soltvadkert melletti Csáboron verte el a jég a szőlőt – áll a tudósításban.

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó