Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

A rendőrség 26 embert állított elő a Parlamentnél

Szerző: Bneu Edina, – 2011-12-23 14:40:39

A rendőrség összesen 26 embert állított elő az Országgyűlés épülete előtt pénteken tartott demonstrációról, az ő elszámoltatásuk és a jogállásuk tisztázása folyamatban van - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) péntek délután a rendőrség honlapján.


A közlemény szerint az Országgyűlés épülete elé péntekre, több helyszínre bejelentett demonstráció résztvevői és a hozzájuk csatlakozók közül többen leláncolták magukat a Parlament kapui elé, ezzel megakadályozva a be- és a kiléptetést, az Országgyűlés ülésének zavartalan megkezdését. A demonstráció fő szervezője a cselekménytől elhatárolódott - tette hozzá.

A rendőrség úgy fogalmazott: tekintettel arra, hogy a demonstráció résztvevői akadályozták a személyek szabad mozgását, és a rendőri felszólításoknak nem tettek eleget, alapos gyanú merült fel arra, hogy megvalósítják a személyi szabadság megsértése bűncselekményét. Amikor az Országgyűlés a demonstrálók magatartása miatt valamennyi bejáraton keresztül megközelíthetetlenné vált, a rendőrség közbeavatkozott, és összesen 26 embert előállítottak - áll a közleményben.

Péntek reggel LMP-s képviselők és aktivisták láncolták magukat a Parlamenthez vezető autóbejáratok egy-egy oszlopához, így az Országház ülésére érkezők nem tudtak autóval behajtani a területre. Az "Elég volt!" feliratú táblát tartó politikusok a Házban pénteken szavazásra váró jogszabályok, elsősorban a pénzügyi stabilitási és a választójogi törvény ellen tüntettek.

A rendőrség dél körülre a Parlament északi és déli kapujánál is feloszlatta a demonstrációt. A rendőrök több LMP-s és velük szolidáris MSZP-s képviselőt, valamint a Demokratikus Koalíció több tagját, köztük Gyurcsány Ferenc volt kormányfőt is előállították a helyszínről. Azóta több előállított politikus - így Gyurcsány Ferenc is - elhagyhatta a Gyorskocsi utcai épületet.

(MTI)

 

 

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó