Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Zene, koncert, klip

A nagy ötlet, a szektavezér és a trafik

Szerző: Gábor János, #VOLTonaKORONA – 2014-07-04 13:37:45

A második nap több szempontból is figyelemre méltó volt a soproni rengetegben: kiderült, hogy a VOLT legnagyobb ötletét félig nyitott kőépületbe dugták, egyértelművé vált: Jared Leto tényleg vallássá tenné a Thirty Seconds to Mars-t és az is biztos, hogy a Lővérekben lévő egy szem trafik az év vicce.

1., Ha jót akarsz: RANDOM TRIP

A VOLT-on ugye egyértelmű: nagyon sok a zenész, akik nem feltétlenül csak fellépni érkeznek (jómagam Lovasi Andrással futottam össze egy italpultál, pedig a Kiscsillag csak vasárnap, az Arctic Monkeys napon koncertezik), hanem jól érezni magukat. Valahol a kettő találkozása a hazai zenetévé helyszínére minden napra más-más felállással beütemezett Random Trip nevű esemény (illetve az azonos nevű csapat, ami egy DJ-ből és egy dobosból áll), amelyen különböző zenekarok tagjai futnak össze egy színpadon, és gyakorlatilag improvizálnak együtt.

Persze olyan zenészekről beszélünk, akiknek nem túl megerőltető fantasztikusnak lenni: a minap a Muriel és az Ivan & the Parazol énekesei (Méhes Adrián és Vitáris Iván), a Péterfy Bori Love Band gitárosa, valamint a Quimby két tagja (Kiss Tibi és Balanyi Szilárd) jamelgettek egy helyen. Az élmény a hip-hop, ősrock, elektronikus rock őrült egyvelegéből egészen elképesztő lett - arról nem is beszélve milyen lenyűgöző ennyi magyar kiválóságot látni, ahogy az orrod előtt építenek fel-fel egy dallamot és hangzást. Apám, mindhalálig Rndom Trip...

2., Ha hinni akarsz: THIRTY SECONDS TO MARS

Mázlisták vagyunk mi, magyarok, hiszen a Thirty Seconds to Mars már évek óta visszajár hozzánk, hol Sopronba a VOLT-ra, hol a Szigetre. Az amerikai csapat nemrég Oscar-díjassá avanzsált énekesét már többször érte az a vád, hogy a zenéjükkel, a dalokba rejtett érzelmi üzenetekkel és a színpadképpel, valamint az ő színészi képességeivel gyakorlatilag szektává alakítják a közönséget. Nos, a válsztási lehetőség mindenki előtt ott áll, hogy hinni akar, vagy inkább egy jut bulizni, de az kétségtelen, hogy a vallásos varázslatért Jared Leto ezúttal tényleg megtett mindent. Lehet, hogy pont a kritikusainak mutatott be azzal az öltözékkel, amellyel színpadra lépett (és látszott a koncert időtartamának felén át a csapatból egyedül ő maga). A fentebb írt aranyszobrocskát jelentő szerepéért hosszú hajat növesztett és csontsoványra fogyott Leto Jézus Krisztuséhoz hasonló fehér vászoncsuhában, töviskoszorúra hasonlító (vagy ezt már csak én magyaráztam bele magamnak?) koronával, szakállasan jelent meg és rendkívül rossz hangzás mellett tömte a fejünkbe az ütemet, meg a katarktikus dalokat. Persze nagy showman, de egyedül ő azért még az extázisban ugráló rajongók számára sem elég izgalmas másfél órán át. Lehet pont ezért fejezték be a bulit még ezen a lélektani határon belül. Azért a színpadra felinvitált kisfiú, a ritmusra lengetett magyar trikolór és a több tucatnyi rajongóval közönsen eltolt Closer to the Edge-finálé, meg a konfettiviharhoz társított hatalmas gumilabdák tánca még így is garantálja nekünk, hogy a VOLT fesztiválnak megint jut legalább egy vágókép a jövőre esedékes Thirty Seconds to Mars-videóban...

3., Ha röhögni akarsz: TRAFIK

Ehhez tényleg hadd ne írjak semmit, de nem tudtam nem megmutatni (átjárós dohánybolt a VOLT-on; még a 60 évesektől is elkérik a személyit):

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó