Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Film, premier

A Miss Daisy sofőrje után kapott Oscart Darth Vader hangja

Szerző: Gábor János, – 2011-11-27 12:01:02

Döbbenetes sztárösszefogás egy legenda előtt tisztelegve! A minap rendkívüli ceremónia keretében vette át életmű-Oscarját James Earl Jones. Az idén kereken 80 éves amerikai színész káprázatos tehetség, de a magyar közönség elsősorban csak a hazai kereskedelmi tévék által anno rommá játszott \'88-as Eddie Murphy-vígjátékból, az Amerikába jöttemből ismeri, mint a főszereplő herceg mérhetetlenül királyi atyját - akit még véletlenül sem lehet komolyan venni.



James Earl Jones a tenegerentúli színesbőrű színészlegendák legnagyobbjai közé sorolható (ő szinkronizálta például Darth Vadert az összes Star Wars-filmben), ám mintegy 180 filmes munkájából "csak" egy Oscar-jelölésig vitte, az 1970-es Jefferson utolsó menetéért, ami egy fekete bokszoló sportdrámája volt (érdekesség: a mozi kiinduló konfliktusa az, hogy a főhős fehér nőt vesz el. Jones felesége is fehér). A színész emellett még rengeteg jelölést és tényleges díjat begyűjtött, ám életének egyik legszebb estéje a minap érkezett el, amikor a londoni Wyndham Színházban főszereplőtársa, Vanessa Redgrave a Miss Daisy sofőrjének előadása után a színpadra hívta Ben Kingsleyt, hogy átadja neki az Amerikai Filmakadémia legszebb elismerését, az életmű-Oscart!


A díjátadó után: Ben Kingsley, James Earl Jones és Vanessa Redgrave

Az Oscar történetének egyik legmeghatóbb, és egyben legvidámabb jelenetét persze kamerák össztüzében prezentálták a zseniális színészek. A hivatalos bejelentést Glenn Close tette Los Angelesben, aztán játszották be a londoni felvételt a ceremónián:


Mr. James Earl Jones: GRAT! Még sok filmes és színházi évet kívánunk minden színészlegenda nagypapájának!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó