Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Külföld

A magyar kormányrepülő is matuzsálem

Szerző: Gábor János, – 2010-04-14 08:58:31

1980-ban üzembe helyezett gép repíti gyakran külföldi útjaira a magyar kormányfőt. Az Antonov–26-osok a Honvédelmi Minisztérium (HM) tulajdonában vannak.

Mivel a gép öreg, a lengyel elnök hét végi tragédiája kapcsán felmerül a kérdés, elég biztonságos-e a repülő. A HM-nél a Blikknek elárulta, a gépek modern technikai eszközökkel felszereltek. – A gépeket két éve modern berendezésekkel szerelték fel – mondta a Blikknek egy repülési szakértő.

30 éves darab - Az Antonov–26-os repülővel is szokott utazni a miniszterelnök, ha lecserélnék, az ellenzék politikai támadásba lendülne
30 éves darab - Az Antonov–26-os repülővel is szokott utazni a miniszterelnök, ha lecserélnék, az ellenzék politikai támadásba lendülne

– Az egyik legfontosabb berendezés a műszeres leszállító rendszer (ILS). Az eszközzel a reptéren elhelyezett  rádióadó segítségével a legroszszabb időjárási viszonyok mellett is le lehet szállni. A lengyel tragédia oka az volt, hogy a nagy ködben próbáltak landolni, míg az ILS-rendszert a szmolenszki reptéren nem építették ki. Az AN–26-os gépeknél és a rajtuk lévő ILS-rendszereknél léteznek korszerűbbek is.

Megengedheti-e magának a politikai vezetés, hogy új gépet vegyen?

– A politikusok egy autóbeszerzéskor is célponttá válnak, repülővásárlásnál még nagyobb felháborodásra lehetne számítani – vélekedett Juhász Attila, a Political Capital igazgatóhelyettese.

L.M. - Blikk

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó