Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

A közmunkások miatt szebbek a számok

Szerző: Gábor János, forrás: Tőzsdefórum – 2014-04-25 14:46:13

Az elemzők szerint a vártnál kedvezőbben alakultak a magyar munkaerő-piaci folyamatok az idei első negyedévben, de arra is felhívták a figyelmet, hogy a közmunkaprogram jelentős szerepet játszott a javulást mutató statisztikai adatok kialakulásában.

Gabler Gergely, az Erste vezető elemzője elmondta: a januártól márciusig tartó időszakban az általuk várt 8,5 százaléknál kedvezőbb, 8,3 százalék lett a munkanélküliségi ráta. Ugyanezen időszakban tavaly még a magyarok 11,8 százaléka nem tudott dolgozni. A javulást az Erste szakértőinek közlése szerint jelentősen torzította a közmunkaprogram, hiszen mintegy 200 ezer közfoglalkoztatott van a rendszerben.

Így álltunk januárban, Európában:

A vezető elemző elmondta: bár a foglalkoztatottság növekedésében jelentős szerepet játszanak a közfoglalkoztatottak, a mögöttes folyamatokban mégis látszik egy robusztus növekedés: nemcsak a közmunkaprogramok miatt javul a foglalkoztatottság, illetve a munkanélküliségi helyzet, de annyit mindenképpen el kell ismerni, hogy e nélkül ilyen mértékű javulás nem következhetett volna be.

Bővebben a Tőzsdefórumon!

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó