Retro_Matiné
KORONA fm 100

Telefon: 78 KORONA
SMS: 30 2 KORONA
E-mail: info@koronaradio.hu

|

Segíthetek bal
Segíthetek jobb kicsi

Belföld

A kormány teljesen átszervezné a felsőoktatás finanszírozását

Szerző: Bneu Edina, – 2012-01-22 12:22:49

Az új felsőoktatási törvény megalkotásával a kormány egy versenyképesebb felsőoktatási rendszer alapjait rakta le - közölte a Kormányszóvivői Iroda az MTI-vel.



Hozzátették: egyben a felsőoktatás finanszírozásának teljes átszervezését, megújítását tűzték ki célul.
Mint közleményükben írták: a kormány elkötelezett abban, hogy minden tehetséges és tanulni vágyó fiatal számára általánosan hozzáférhető, minőségi és fenntartható felsőoktatási rendszer alapjait teremtse meg.
A Kormányszóvivői Iroda közlése szerint a felsőoktatáshoz való hozzáférés kiszélesítése érdekében a kabinet létrehozta a meglévő diákhitel-rendszer mellett a Diákhitel II. programot. Hozzátették: a döntés értelmében az állami részösztöndíjas és az önköltséges hallgatók a Diákhitel II. rendszeren keresztül teljes anyagi támogatást kapnak a tanulmányaik zavartalan elvégzéséhez. Az új hitelkonstrukció a diákok képzésének teljes önköltségét biztosítja - tartalmazza a közlemény.
Diákhitel
"A kedvezményes kamattámogatású hitel révén mindenki számára lehetővé válik a jövőben a felsőoktatásban való részvétel, így azok számára is, akik korábban saját forrás híján nem tudtak felsőfokú tanulmányokat folytatni" - fogalmaztak.
A Kormányszóvivői Iroda szerint a kormány tehát a Diákhitel I és a Diákhitel II. programok fenntartásával, illetve beindításával megteremti annak lehetőségét, hogy minden magyar fiatal a jövőben felsőoktatási képzésben részesülhessen, gyarapítva ezáltal is a magyar nemzet kulturális tőkéjét.
(MTI)

A sípszó után hagyjon üzenetet!

Facebook Twitter YouTube Instagram SoundCloud
Csamangó